Notícies

La muntadora Teresa Font, Premi Ricardo Franco del Festival de Málaga 2016

teresa font

El cinema espanyol reconeix aquest any la trajectòria de la muntadora Teresa Font concedint-li el Premi Ricardo Franco, que s’atorga en col·laboració amb l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.

Amb aquest premi, el Festival de Málaga reconeix a tècnics de prestigi del cinema, a persones que, amb el seu treball darrere la càmera, donen forma a les pel·lícules més interessants del nostre cinema.

Teresa Font començà de meritòria en 1976 a les ordres dels muntadors com Ramon Quadreny o Carme Fàbregas. L’any següent entrà a formar part de TVE a Barcelona, on edità documentals i llargs preenregistrats. També empalmà cintes com ara Asesinato en el Comité Central (1981) i Fanny “Pelopaja” (1983), totes dues de Vicente Aranda, amb qui mantingué des de llavors una continuada relació professional i amb el qual es casà. En 1988 demanà l’excedència a TVE per a dedicar-se en exclusiva al muntatge de cine i s’instal·là a Madrid amb el seu marit. Va ser la muntadora de la sèrie Los jinetes del alba (1990) de Vicente Aranda, i començà una carrera ascendent que la va portar a treballar amb directors espanyols de primera fila. D’aquesta etapa cal destacar la seva col·laboració amb Andrés Vicente Gómez, que va ser qui la va trucar per a muntar Jamón, jamón (1992) de Bigas Luna, i més tard El día de la bestia (1995) d'Alex de la Iglesia.

Fou nominada en nombroses ocasions als Premis Goya, cinc amb els films del seu marit: Amantes (1990), Intruso (1993), La pasión turca (1994), Juana la Loca (2001) i Carmen (2001); a més Berlín Blues (1987-1988, Ricardo Franco), El día de la bestia (de A. De la Iglesia, 1995), i Días contados (1994 de Imanol Uribe), on guanyà el Goya 1995 al millor muntatge. Empalmà també els treballs posteriors d’aquest director: El rey pasmado (1991) i El viaje de Carol (2001).

Enhorabona per aquest guardó tan merescut, Teresa Font!

https://festivaldemalaga.com/premios-y-homenajes/premio-ricardo-franco

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat