Notícies

Aquesta setmana arriben quatre Festivals de Cinema

Festivals març

Aquesta setmana arriben quatre festivals de cinema: Moritz Feed Dog, FEC Festival, Offside Fest Mecal

Aquesta setmana s'omple de festivals de cine per a tots els gustos: 

Offside Fest - Festival de Cinema Documental de futbol de Barcelona que, en la seva tercera edició, tindrà lloc a l’Àntiga Fàbrica d’Estrella Damm i al Cinema Maldà del 9 al 13 de març de 2016.

Durant aquests quatre dies, i dividit en dues seccions: ESTRELLA (secció oficial a concurs) i FORA DE JOC, projectaran 14 documentals (acompanyats d’altres tants curts) que mostren la multitud de cares que té l’esport.

Offside Fest tornarà a ser una cita imperdible pels amants de l'equació cine i futbol.

Del 9 al 13 de març, el FEC Festival - Festival Europeu de Curtmetratges, dedicat a curtmetratges de ficció europeus, l’únic d’aquestes característiques a Catalunya. Aquest es defineix com un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema, on la majoria dels realitzadors seleccionats presenten els seus films i comparteixen la seva experiència.

El FEC Festival té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i un seguit d’activitats paral·leles, com ara seminaris, exposicions, tallers o projeccions especials.

Des de l’any 2005, el FEC Festival forma part de la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya (CI&VI) i és un dels festivals de referència en la selecció de candidats dels premis “GOYA” al millor curtmetratge.

Del dijous 10 i fins diumenge 13 de març tindrà lloc la segona edició del Moritz Feed Dog, el primer Festival de Cinema Documental sobre Moda, Cultura i Ciutat que se celebra a Espanya. 

Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l'obra d'autor amb la moda com a temàtica, entenent aquesta disciplina com a expressió cultural, i entenent que és necessari que hi hagi un festival com aquest.

Torna un dels festivals audiovisuals més carismàtics de la ciutat, del 10 de març al 3 d’abril, el Mecal - Festival de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Per aquesta edició del 2016 han preparat una minuciosa selecció dels curts del panorama nacional i internacional. Entre un total de 5.500 propostes rebudes provinents de 110 països de tots els continents, l'organització ha aixecat quatre seccions oficials que engloben les categories d'internacional, obliqua, animació i documental. Se celebraran també31 activitats paral·lelesamb un gruix de contingut molt divers.

A més a més, entre les particularitats de l'edició, hi figura la selecció de Croàcia com a país convidat.

El públic jove també hi tindrà una secció dedicada, com també el públic infantil. Finalment, sota el títolWomart, aquesta veterana secció alternativa ens proposarà un retrat de l’univers femení a través de l’audiovisual.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat