Notícies

Pel·lícules candidates VIII Premis Gaudí 2016

noticia candidates

A la VIII edició dels Premis Gaudí participen 72 pel·lícules:

  • 36 llargmetratges de ficció, 12 pel·lícules en llengua catalana i 24 en llengua no catalana.
  • 10 pel·lícules documentals
  • 1 pel·lícula d’animació
  • 5 pel·lícules per a televisió
  • 10 curtmetratges
  • 10 pel·lícules europees

També hi opten els professionals catalans que intervenen en 7 pel·lícules de producció no catalana.

12 pel·lícules en llengua catalana

01. Barcelona, nit d’hivern, dirigida per Dani de la Orden, escrita per Eduard Sola, Daniel González i Eric Navarro i produïda per Barcelona nit de films AIE, Playtime Movies, Sábado Películas, El Terrat de Produccions, Filmin i Televisió de Catalunya amb la participació de Televisión Española i Movistar+.

02. Darrere la porta, dirigida per Pere Solés i David Gimbernat, escrita per Pere Solés i produïda per DDM Visual i French Kiss Pro­duction.

03. El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla i produïda per Niu d'Indi.

04. El virus de la por, dirigida per Ventura Pons, escrita per Ventura Pons i Josep Maria Miró i produïda per Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya.

05. L'adopció, dirigida per Daniela Fejerman, escrita per Daniela Fejerman i Alejo Flah i produïda per Messidor Films, Tornasol Films, Mistery Producciones AIE i Lietuvos Kino Studija amb la participació de Televisión Española.

06. L'artèria invisible, dirigida per Pere Vilà Barceló, escrita per Pere Vilà Bar­celó i Laura Merino i produïda per DDM Visual, ERAM Medialab i Televisió de Girona.

07. L'assaig, escrita i dirigida per Lluís Baulida i produïda per Eras­mus Films.

08. Lluc Sky Walker, dirigida per Jaume Fargas, escrita per Jaume Fargas i Albert Plans i produïda per About a Bicycle.

09. Projecte Rwanda, dirigida per Sergi Cervera, escrita per Sergi Cervera, Dídac Cervera i Ramón Godino i produïda per Boala Films, Apunta Teatre, Bumayé Community i Ada Media Productions Films & TV.

10. Segon origen, dirigida per Carles Porta, escrita per Carles Porta, Bigas Luna, Carmen Chaves, David Victori, Marcel Barrena i Ros Jameson i produïda per Produccions Audiovisuals Antàrtida, Ipso Facto Productions i Televisió de Catalu­nya amb la participació de Televisión Española.

11. Sonata per a violoncel, escrita i dirigida per Anna M.Bofarull i produïda per Kaboga Art & Films Creacions Audiovisuals amb la participació de Televisió de Catalunya.

12. Un dia perfecte per volar, escrita i dirigida per Marc Recha i produïda per Batabat amb la participació de Televisió de Catalunya i Televi­sión Española.

 

24 pel·lícules en llengua no catalana

01. Ahora o nunca, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Jorge Lara i Fran­cisco Roncal i produïda per Ahora o nunca 2015 AIE, Atresmedia Cine i Zeta Cinema amb la participació de Televisió de Catalunya, AXN i Movistar+.

02. Aloft (No llores, vuela), escrita i dirigida per Claudia Llosa i produïda per Arcadia Motion Pictures, Manitoba Films, Wanda Visión, Cry Fly Manitoba i Noodles Productions amb la participació de Televisión Española i Televisió de Catalunya.

03. Anacleto: Agente secreto, dirigida per Javier Ruiz Caldera, escrita per Fernando Navarro, Pablo Alén i Breixo Corral i produïda per Agen­te Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema amb la participació de Televisión Española, Movistar+ i Televisió de Catalunya.

04. B, dirigida per David Ilundain, escrita per David Ilundain i Jordi Casanovas i produïda per Inicia Films i Bolo Au­diovisual.

05. Capa Caída, dirigida per Santiago Alvarado, escrita per Santiago Alvarado i Ramón Salas i produïda per Magno Enter­tainment.

06. Cómo sobrevivir a una despedida, dirigida per Manuela Moreno, escrita per Manuela Mo­reno i Susana López Rubio i produïda per Nostromo Pictures, By Girls AIE i Atresmedia Cine.

07. Crisis, ¿qué crisis?, escrita i dirigida per Manuel Mira i produïda per Manuel Mira producció audiovisual i Khaled Abbas.

08. Don't Speak, dirigida per Amadeu Artasona, escrita per Jaime Sa­cristán i Amadeu Artasona i produïda per Creandus Films.

09. El cadáver de Anna Fritz, dirigida per Héctor HernàndezVicens, escrita per Héc­tor Hernàndez Vicans i Isaac P.Creus i produïda per Cor­te y Confección de Películas, A Contraluz Films, Benecé Produccions, Playtime Movies i Silendum Films amb la participació de Televisió de Catalunya.

10. El Rey de La Habana, escrita i dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográfi­cas i AIE El Rey de La Habana amb la participació de Televisión Española, Canal+ i Televisió de Catalunya.

11. Incidencias, dirigida per Jose Corbacho i Juan Cruz, escrita per Jaime Bartolomé, Jose Corbacho i Juan Cruz i produïda per Castelao Pictures, i Incidencias la película AIE amb la participació de Televisión Española i Televisió de Ca­talunya.

12. La Novia, dirigida per Paula Ortiz, escrita per Paula Ortiz i Javier García Arredondo i produïda per Get in the Picture Productions i Cine Chromatix amb la participació de Televisión Española.

13. Losers, dirigida per Serapi Soler i Oriol Pérez, escrita per Serapi Soler, Oriol Pérez i Gerard Goberna i produïda per Black Flag i Life & Pictures.

14. Murieron por encima de sus posibilidades, escrita i dirigida per Isaki Lacuesta i produïda per La Termita Films, Alicorn Films, Sentido Films i Versus En­tertainment amb la participació de Televisión Española.

15. Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche), dirigida per Isabel Coixet, escrita Miguel Barros i produ­ïda per Nadie quiere la noche AIE, Mediapro, Ariane & Garoe, Neo Art Producciones, Noodles Production i One More Movie amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya, Vodafone i Movistar+.

16. Oliver's Deal (La deuda), escrita i dirigida per Barney Elliott i produïda per Arca­dia Motion Pictures, Vicacocha Films i Chullachaki Pro­ducciones amb la participació de Televisión Española.

17. Palmeras en la nieve, dirigida per Fernando González Molina, escrita per Sergio G.Sánchez i produïda per Nostromo Pictures, Palmeras en la Nieve AIE, Atresmedia Cine i Telefónica Studios.

18. Requisitos para ser una persona normal, escrita i dirigida per Leticia Dolera i produïda per Cor­te y Confección de Películas, El Estómago de la Vaca, Telefónica Studios amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Canal+.

19. Sólo química, dirigida per Alfonso Albacete, escrita per Alfonso Al­bacete i Mireia Llinàs i produïda per Rodar y Rodar Cine amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Canal+.

20. Techo y comida, escrita i dirigida per Juan Miguel del Castillo i produïda per Diversa Audiovisual.

21. Tercer grado, dirigida per Geoffrey Cowper, escrita per Jesus Lloveras i Geoffrey Cowper i produïda per Breaking Pictures.

22. Truman, dirigida per Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Ara­gay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Truman­film AIE amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Movistar+.

23. Urban Street, escrita i dirigida per Marcelo Zambrano Puertas i pro­duïda per Magdalena Soto.

24. Vulcania, dirigida per José Skaf, escrita per Diego Soto i produïda per Zentropa International Spain, Zentropa Interna­tional Sweden, Zentropa Vulcania AIE i Ran Enter­tainment amb la participació de Televisión Española i Televisió de Catalunya.

 

10 pel·lícules documentals

01. A la puta strasse. 2º Acto, escrita i dirigida per Anna Cervera i produïda per De Verité Produccions.

02. A tu què et sembla?, escrita i dirigida per Pau Poch i produïda per Saray Ca­razo i Teresa Manubens.

03. Echevarriatik, Etxeberriara, escrita i dirigida per Ander Iriarte i produïda per Escac Films.

04. El gran vuelo, escrita i dirigida per Carolina Astudillo i produïda per Un capricho de producciones.

05. Gabo, la creación de Gabriel García Márquez, escrita i dirigida per Justin Webster i produïda per JWP, Horne Productions i Ronachan Films amb la participa­ció de Caracol TV, Discovery, Canal+, Gebrüder Beetz i Televisió de Catalunya

06. Game Over, dirigida per Alba Sotorra, escrita per Isa Campo i pro­duïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, Televisió de Catalunya, Gaia Audiovisuals, Televisión Española i Dirk Manthey Film UG.

07. La Granja del Pas, dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt, Raquel Cors i Daniel Lacasa i produïda per Intent Produccions i Televisió de Catalunya.

08. No todo es vigilia, escrita i dirigida per Hermes Paralluelo i produïda per El Dedo en el Ojo, Televisión Española, Televisión Au­tonómica de Aragón i Janus Films.

09. Tchindas, escrita i dirigida per Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena Casaldàliga i produïda per Producciones Doble Banda.

10. Un día vi 10.000 elefantes, dirigida per Alex Guimerà i Juan Pajares, escrita per Pere Ortín i produïda per Several Studio, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

 

1 pel·lícula d'animació

01. Atrapa la bandera, dirigida per Enrique Gato, escrita per Jordi Gasull, Javier Barreira i Neil Landau i produïda per 4 Cats Pictures, Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, Los Rockets La Película AIE i Lightbox Animation.

 

7 pel·lícules amb talent català

01. Crimson Peak (La cumbre escarlata) amb muntatge de Bernat Vilaplana i efectes visuals físics de Xavi Bastida i David Martí.

02. Extinction, amb guió d'Alberto Marini i muntatge de Luis de la Madrid i Jordi López.

03. Learning to Drive (Aprendiendo a conducir), amb direcció d'Isabel Coixet i fotografia de Manuel Ruiz.

04. Negociador, amb interpretació secundària de Melina Matthews.

05. Regression (Regresión), amb fotografia de Daniel Aranyó i mescla de so de Marc Orts.

06. Vampyres, amb guió de José Ramón Larraz, direcció de producció d'Àngel Mora, fotografia de Daniel Salas, mescla de so de Mikel Castells i interpretació protagonista de Chris­tian Stamm.

07. Victoria, amb interpretació protagonista de Laia Costa.

 

10 curtmetratges

01. Dawn, escrit i dirigit per Mario Rico i produït per Zum Pictures.

02. El Adiós, escrit i dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media.

03. El cerdo, escrit i dirigit per Pau Durà i produït per Fosca Films.

04. Ford Escort, dirigit per Estel Díaz, escrit per Pol Cortecans i produït per Escac Films.

05. Lo que dejamos atrás, escrit i dirigit per David Matamoros i produït per Zen­tropa International Spain i Doce Entertainment.

06. Mar de fons, escrit i dirigit per Bruno López i Florencia Luna i produït per Escac Films.

07. Nada S.A., escrit i dirigit per Caye Casas i Albert Pintó i produït per Alhena Production.

08. No me quites, escrit i dirigit per Laura Jou i produït per Corte y Con­fección de Películas i Películas La Trini.

09. Take Me to the Moon, escrit i dirigit per Oriol Martínez i Enric Ribes i produït per La Lupa Produccions.

10. Zero, escrit i dirigit per David Victori i produït per Life & Pic­tures, Scott Free i Tilma Films amb la participació de Youtube, Movistar+ i Claro Video.

 

5 pel·lícules per a televisió

01. 13 dies d'octubre, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, i produïda per Lastor Media, Batabat i Televisió de Catalunya.

02. El Cafè de la Marina, dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt i Mercè Sarrias i produïda per Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisión Española.

03. El mètode Grönholm, dirigida per Enric Folch, escrita per Jordi Galceran i produïda per Televisió de Catalunya i Versátil Cinema.

04. Habitaciones cerradas, dirigida per Lluís M.Güell, escrita per Pere Riera i pro­duïda per Diagonal Televisió, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

05. Les nenes no haurien de jugar a futbol, dirigida per Sònia Sánchez, escrita per Marta Buchaca i produïda per Zentropa International Spain, Zentropa International Sweden, Pep Armengol, Doce Entertain­ment i Televisió de Catalunya.

 

10 pel·lícules europees

01. Bande de filles (Girlhood), escrita i dirigida per Céline Sciamma i produïda per Hold Up Films i Lilies Films.

02. Eden, dirigida Mia Hansen-Løve, escrita per Mia Hansen- Løve i Sven Hansen-Løve i produïda per CG Cinéma.

03. Левиафан (Leviatán), dirigida per Andrey Zvyagintsev, escrita per Oleg Negin i Andrey Zvyagintsev i produïda per Non-Stop Productions.

04. Mandariinid (Mandarinas), escrita i dirigida per Zaza i produïda per Allfim i Georgian Film.

05. Pride (Orgullo), dirigida per Matthew Warchus, escrita per Stephen Beresford i produïda per Calamity Films, Pathé, BBC Films, BFI i Proud Films.

06. Phoenix, escrita i dirigida per Christian Petzold i produïda per Schramm Film Koerner & Weber, Bayerischer Rundfunk, Westdeutscher Rundfunk i Arte.

07. P'tit Quinquin (El pequeño Quinquin), escrita i dirigida per Bruno Dumont i produïda per 3B Productions, Arte France, Pictanovo Nord-Pas-de- Calais, Région Nord-Pas-de-Calais, Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporains, CNC, Cofinova 10 i TV5 Mo.

08. Sils Maria (Viaje a Sils Maria), escrita i dirigida per Olivier Assayas i produïda per CG Cinéma, Pallas Film, Cab Productions, Vortex Sutra, Arte France Cinéma, ZDF/Arte, Orange Studio, RTS Radio Télévision Suisse i SGR SSR.

09. Трудно быть богом (Qué difícil es ser un dios), dirigida per Aleksey German, escrita per Aleksey Ger­man i Svetlana Karmalita i produïda per Studio Sever, Kanal 1 Russia, Lenfilm Studio i Leonid Yarmolnik.

10. Turist (Fuerza mayor), escrita i dirigida per Ruben Östlund i produïda per Plattform Produktion, Motlys, Société Parisienne de Production - Coproduction Office i Film i Väst.

 

Participen les pel·lícules estrenes entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2015. Cal recordar que la participació als Premis Gaudí és voluntària.

Bases VIII Premis Gaudí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat