Notícies

Candidates a Millor Pel·lícula Documental als VIII Premis Gaudí

candidates doc

L'Acadèmia del Cinema Català anuncia els 10 documentals candidats als VIII Premis Gaudí. 

Enguany, tal i com recullen les Bases dels Premis Gaudí, havent-se inscrit més de 20 documentals (22), s'ha creat una Comissió de selecció, nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia i formada pels acadèmics i professionals del cinema Marta ArmengouCarles BoschSegi Doladé, Ventura DurallVioleta Kovacsics i Eva Vila. La comissió es va reunir el passat 20 de novembre i va seleccionar els 10 documentals que competiran a la primera volta de votacions dels Acadèmics d’entre els 22 títols inscrits enguany. 

D’aquestes votacions en sortiran els quatre títols nominats a rebre el Premi Gaudí al Millor Documental.

Els documentals candidats als VIII Premis Gaudí són:

1. A la puta strasse. 2º Acto, escrita i dirigida per Anna Cervera i produïda per De Verité Produccions.

2. A tu què et sembla?, escrita i dirigida per Pau Poch i produïda per Saray Ca­razo i Teresa Manubens.

3. Echevarriatik, Etxeberriara, escrita i dirigida per Ander Iriarte i produïda per Escac Films.

4. El gran vuelo, escrita i dirigida per Carolina Astudillo i produïda per Un capricho de producciones.

5. Gabo, la creación de Gabriel García Márquez, escrita i dirigida per Justin Webster i produïda per JWP, Horne Productions i Ronachan Films amb la participa­ció de Caracol TV, Discovery, Canal+, Gebrüder Beetz i Televisió de Catalunya.

6. Game Over, dirigida per Alba Sotorra, escrita per Isa Campo i pro­duïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, Televisió de Catalunya, Gaia Audiovisuals, Televisión Española i Dirk Manthey Film UG.

7. La Granja del Pas, dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt, Raquel Cors i Daniel Lacasa i produïda per Intent Produccions i Televisió de Catalunya.

8. No todo es vigilia, escrita i dirigida per Hermes Paralluelo i produïda per El Dedo en el Ojo, Televisión Española, Televisión Au­tonómica de Aragón i Janus Films.

9. Tchindas, escrita i dirigida per Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena Casaldàliga i produïda per Producciones Doble Banda.

10. Un día vi 10.000 elefantes, dirigida per Alex Guimerà i Juan Pajares, escrita per Pere Ortín i produïda per Several Studio, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

 

Marta Armengou

Marta Armengou és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Treballa en l'àmbit de la cultura en general i del cinema en particular. Actualment dirigeix el programa cinematogràfic La Cartellera de BTV i col·labora puntualment com a crítica de cinema en diversos mitjans de comunicació. 

Carles Bosch

Periodista i director, va començar la seva activitat com a reporter a la revista Interviú, i el 1984 es va incorporar a Televisió de Catalunya. Ha dirigit reportatges i documentals sobre alguns dels conflictes internacionals més importants, com la Primera Guerra del Golf o la guerra dels Balcans, i ha cobert diverses guerres per al telenotícies de TV3. El 2002 va dirigir la seva primera pel·lícula documental, Balseros, que li va valer una nominació a l’Oscar. El 2010, el seu documental Bicicleta, cullera, poma va guanyar el Goya i el Gaudí al millor documental.

Sergi Doladé

Gerent de l’Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED) i director del Mercat de Documentals Euro-Mediterranis i Pitching Forum: MEDIMED. Ha estat cap d’estudis del programa de formació ACCESS destinat a productors audiovisuals del sud de la Mediterrània, en el marc del programa Euromed Audiovisual III de la Unió Europea. Fou vicepresident de l’Associació FAD Audiovisual i ha estat membre del jurat de diversos festivals audiovisuals: Figra, DocAviv, Prix Med CMCA, Incurt, Festival de Cine Español de Melilla, etc.

Ventura Durall

Guionista, director i productor de documentals, ficció i obres audiovisuals per a museus. Graduat per l'ESCAC en l'especialitat de guió. L'any 2000 funda la productora NANOUK FILMS (www.nanouk.tv). Entre les seves principals obres destaquen Dead Slow Ahead (2015), El cas dels catalans(2014), Bugarach (2014), Els anys salvatges (2013) o Les dues vides d’Andrés Rabadán (2008, guanyador de 3 premis Gaudí).  

Violeta Kovacsics

Col·labora habitualment com a crítica cinematogràfica en revistes com Time Out Barcelona, Diari de Tarragona i Caimán-Cuadernos de cinema. Ha participat en diversos llibres col·lectius i ha coordinat el llibre Very Funny Things. Nueva comedia americana. És professora d'Història del cinema clàssic a l'ESCAC. És responsable del catàleg i del diari del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i presidenta de l'ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics).

Eva Vila

Directora i coproductora. Directora de Bajarí (2013), nominada als Premis Gaudí i premiada a la prestigiosa “Flahertiana” i al Docs-Barcelona, entre d’altres. Imparteix tallers als Màster en Documental de Creació de la UPF. Ha estat jurat a festivals com Visions du Réel, i participa en la producció de films col·lectius com Demonstration, de Victor Kossakovsky. Actualment treballa amb Araki Films en el seu següent llargmetratge Penèlope

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat