Notícies

Candidates a Millor Pel·lícula Europea als VIII Premis Gaudí

candidates euro

L'Acadèmia del Cinema Català anuncia les pel·lícules europees candidates al Gaudí.

Una comissió de selecció nomenada per la Junta directiva de l'Acadèmia va escollir 10 títols d’entre les pel·lícules europees –totes les que no són catalanes- estrenades a Catalunya entre l’1 de novembre de 2014 i el 30 d’octubre de 2015.

La comissió està formada per Neus Ballús (directora i acadèmica), Eulàlia Iglesias (representant de l'Associació Catalana d'Escriptors i Crítics Cinematogràfics - ACECC), David Matamoros (productor i acadèmic), Montse Triola (productora i acadèmica) i Pablo Sancho (president de la Federació Catalana de Cineclubs i acadèmic).

Les pel·lícules europees candidates als VIII Premis Gaudí són:

1. Bande de filles (Girlhood), escrita i dirigida per Céline Sciamma i produïda per Hold Up Films i Lilies Films.

2. Eden, dirigida Mia Hansen-Løve, escrita per Mia Hansen- Løve i Sven Hansen-Løve i produïda per CG Cinéma.

3. Левиафан (Leviatan), dirigida per Andrey Zvyagintsev, escrita per Oleg Negin i Andrey Zvyagintsev i produïda per Non-Stop Productions.

4. Mandariinid (Mandarines), escrita i dirigida per Zaza i produïda per Allfim i Georgian Film.

5. Pride (Orgullo), dirigida per Matthew Warchus, escrita per Stephen Beresford i produïda per Calamity Films, Pathé, BBC Films, BFI i Proud Films.

6. Phoenix, escrita i dirigida per Christian Petzold i produïda per Schramm Film Koerner & Weber, Bayerischer Rundfunk, Westdeutscher Rundfunk i Arte.

7. P'tit Quinquin (El pequeño Quinquin), escrita i dirigida per Bruno Dumont i produïda per 3B Productions, Arte France, Pictanovo Nord-Pas-de- Calais, Région Nord-Pas-de-Calais, Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporains, CNC, Cofinova 10 i TV5 Mo.

8. Sils Maria (Viatge a Sils Maria)
Escrita i dirigida per Olivier Assayas i produïda per CG Cinéma, Pallas Film, Cab Productions, Vortex Sutra, Arte France Cinéma, ZDF/Arte, Orange Studio, RTS Radio Télévision Suisse i SGR SSR.

9. Трудно быть богом (Qué difícil es ser un dios), dirigida per Aleksey German, escrita per Aleksey German i Svetlana Karmalita i produïda per Studio Sever, Kanal 1 Russia, Lenfilm Studio i Leonid Yarmolnik.

10. Turist (Fuerza mayor)
Escrita i dirigida per Ruben Östlund i produïda per Plattform Produktion, Motlys, Société Parisienne de Production - Coproduction Office i Film i Väst.

 

Neus Ballús
Llicenciada en Comunicació audiovisual i màster en Documental de creació per la Universitat Pompeu Fabra, directora de cinema i guionista. El seu primer llargmetratge, La plaga (2013), que es va estrenar internacionalment a la 63a edició de la Berlinale, ha guanyat quatre Premis Gaudí 2013 i ha estat nominat als Premis LUX 2013 i als European Film Awards, a més de tenir-ne una als Premis Goya. Ha filmat també els curtmetratges La Gabi (2004), L’avi de la càmera (2005) i el documental Immersió (2009), filmat sota l’aigua d’una piscina pública, que va rebre el Premi al Millor Curtmetratge al festival ALCINE.

Eulàlia Iglesias
Crítica de cinema i professora associada a la URV. Col·labora escrivint sobre cinema i televisió a, entre d'altres mitjans, el suplement Play del diari Ara, Time Out Barcelona, El Confidencial, Caimán Cuardernos de Cine, Rockdelux i Sensacine. Vicepresidenta de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).

David Matamoros
David Matamoros és productor de cinema i televisió a Zentropa. Entre les seves darreres produccions es troba Alakrana (Salvador Calvo), Menú Degustació (Roger Gual) i Vulcania (José Skaf). Paral·lelament desenvolupa la seva faceta com a guionista i director, i acaba de presentar el seu darrer treball Lo Que Dejamos Atrás. Amb el grup danès Zentropa, col·labora habitualment en els treballs de Lars Von Trier, Susanne Bier o Thomas Vintemberg, en l'àmbit internacional.

Montse Triola
Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre, i Màster en Theatre Practice, sobre les teories visuals i performatives del segle XX, al Rose Bruford College, Regne Unit.
Estableix, juntament amb Albert Serra, la productora cinematogràfica Andergraun Films (Premi Ciutat de Barcelona 2013). Produeix els llargmetratges Honor de cavalleriaEl cant dels ocells (ambdues estrenades a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes) i Història de la meva mort, guardonada amb el Pardo d'Oro al Festival de Locarno 2013. El 2015 produeix la peça pel pavelló català a la Biennale de Venècia, Singularity.
En l'actualitat coprodueix amb Capricci Films el llargmetratge La mort de Lluís XIV i desenvolupa el llargmetratge I Am an Artist, un retrat del món de l'art contemporani. Seleccionada per l'European Films Promotion com a la productora estatal participant en la 6ena edició de Producers on the Move al Festival de Cannes 2015.

Pablo Sancho
President de la Federació Catalana de Cineclubs desde 2015, és llicenciat en Història de l’Art i Comunicació Audiovisual per la U.B. i Màster en Ficció de Cinema i Televisió per la Universitat Ramon Llull. Treballa com a programador del Cine Club Vilafranca i el Most Festival, com a realitzador i guionista freelance i com a monitor de tallers de cinema per escoles i biblioteques.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat