Notícies

PROA se separa de FAPAE en no sentir-se representada per la confederació

ProaFapae

La Federació dels productors catalans ha pres la decisió en no haver aconseguit un acord satisfactori pel que fa al model d’actuació.

La Federació dels Productors Audiovisuals Catalans, integrada per les associacions Pro-Ficció, Pro-Docs, Pro-TV i Pro-Animats, ha decidit deixar de pertànyer a FAPAE en no sentir-se suficientment representada per la confederació. La decisió fou comunicada el passat dijous durant la Junta de FAPAE celebrada a Madrid. Des de 2012, PROA i FAPAE havien obert un període de negociacions per aconseguir un model territorial d’actuació que permetés defensar els interessos comuns en els àmbits territorials de cada un dels organismes.

Aquest acord no ha arribat mai a bon port i a aquesta circumstància s’ha d’afegir que PROA no està d’acord amb l’organització interna que actualment té FAPAE en la que no es reconeix la seva singularitat com a federació. Tot plegat provoca que, continuant a la confederació, PROA vegi retallada la seva llibertat d’actuació. Malgrat la decisió de continuar per camins separats, PROA és conscient que ambdós organismes han de vetllar pels interessos generals de l’audiovisual i per tant, està disposada a seguir col·laborant amb FAPAE, i amb qualsevol altra associació que treballi pel benefici del sector.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat