Notícies

LuxFilmPrizeMustang

Les tres pel·lícules finalistes –Mustang, Mediterranea i Urok– es projectaran gratuïtament a la Filmoteca els dies 9, 10 i 11 de desembre

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha anunciat aquest migdia en sessió plenària que Mustang és la cinta guanyadora del Premi LUX de Cinema 2015 que atorguen els eurodiputats des de l'any 2007. Ambientada en un poble remot de Turquia, la pel·lícula de la directora Deniz Gamze Ergüven explica la història de cinc germanes adolescents que han crescut orfes en una societat on encara s’hi imposen els matrimonis forçosos.

Schulz ha felicitat les tres finalistes, incloent-hi la directora de la guanyadora Deniz Gamze Ergüven i el seu equip, i ha dit: “Aquestes pel·lícules tan diferents plantegen preguntes fonamentals: Quina és la millor resposta que pot donar el nostre continent al drama de la immigració clandestina? Quin és el paper de la dona en societats a les portes d’Europa? De quina manera està soscavant la crisi econòmica la nostra convivència? Aquestes pel·lícules europees mereixen el nostre suport i estic orgullós de que el Parlament Europeu ajudi de nou enguany a promoure el més àmpliament possible aquests llargmetratges”

Les altres dues pel·lícules que composaven la terna finalista són Mediterrània, de Jonas Carpignano, i Urok (La Lliçó), de Kristina Grozeva i Petar Valchanov. Els eurodiputats escullen amb el seu vot cada any des de 2007 el Premi LUX de cinema, amb què es reconeix pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu, tractant assumptes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques o els drets fonamentals.

Per a més informació: http://www.luxprize.eu/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat