Notícies

Mor el director i guionista Joan Bosch i Palau

bosch

El director i guionista català Joan Bosch i Palau ha mort als noranta anys.

Nascut a Valls l’any 1925, Bosch va debutar darrere les càmeres l’any 1957 escrivint i dirigint el thriller Sendas marcadas. Des d’aleshores, va acumular una extensa filmografia com a director i guionista, especialment prolífica durant la dècada dels seixanta i setanta. Bosch va ser una important veu del cinema popular de l’època, rodant pel·lícules de suspens –A sangre fría (1959), Regresa un desconocido (1961) o Investigación criminal (1970)–, westerns –Abre tu fosa amigo... llega Sabata (1971) o La caza del oro (1972)–, films de terror –Exorcismo o Los mil ojos del asesino (1974)– i comèdies icòniques del destape com La dudosa virilidad de Cristóbal (1977), Es pecado... pero me gusta (1978) o Caray con el divorcio (1982).

Durant la seva trajectòria, Joan Bosch va treballar amb reconeguts actors com Fernando Esteso, Alfredo Landa, Antonio Ozores, Paul Naschy, Amparo Moreno o Esperanza Roy.

Des de l’Acadèmia, lamentem la pèrdua del cineasta. El comiat serà el 18 de novembre a les 10h al Tanatori de Les Corts.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat