Notícies

L'actriu Laia Costa i el curtmetratge "El corredor" nominats als Premis EFA 2015

EFA2015 LaiaiCorredor

Els European Film Awards (EFA) compten amb dues nominacions catalanes: Laia Costa, nominada pel seu paper protagonista aVictoria i el curtmetratge El Corredor, únic curtmetratge espanyol a l'edició d'enguany.

La barcelonina Laia Costa, protagonista de la pel·lícula Victoria, és una de les nominades a millor actriu als premis europeus de cinema. Les rivals de Costa són Rachel Weisz (Youth), Alicia Vikander (Ex machina), Charlotte Rampling (45 years) i Margherita Buy (Mia madre).

El Corredor (The Runner), dirigit pel tarragoní José Luis Montesinos i produït per Bastian Films, Caduco Films i José María Torres, és l’únic candidat espanyol per guanyar el guardó de Millor Curtmetratge Europeu a l'edició d'enguany dels Premis. A més, ha estat preseleccionat per la 88ª Edició dels premis Oscar de l’Acadèmia de Hollywood, que se celebrarà a Los Angeles el mes de febrer de 2016.

El curtmetratge es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Valladolid (SEMINICI) 2014, obtenint el guardó com a Millor Curtmetratge Europeu. A més, ha estat guardonat amb el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge 2015 de l’Acadèmia del Cinema Català i està preseleccionat als Premis Goya 2016 de l’Academia del Cine Español.

La cerimònia de lliurament dels premis EFA se celebrarà a Berlín el 12 de desembre de 2015.

+info: https://www.europeanfilmacademy.org/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat