Notícies

Presència del cinema català arreu del món durant el mes de novembre

presenciaNOVEMBRE1

El cinema català no deixa de projectar-se internacionalment durant el mes de novembre!

Tres produccions catalanes participen al festival de documental CPH:DOX

Del 5 al 15 de novembre a Copnehagen

A la secció Curated by Naomi Klein&Avi Lewis concorre El botón de nácar, dirigida per Patricio Guzmán i produïda per Mediapro, Atacama Production, France 3 Cinema i Valdivia Films. La Academia de las musas, dirigida per José Luis Guerín i produïda per Los films de Orfeo, participa a la secció Artists&Auteurs.

Per últim, La llista de Falciani, documental dirigit per Ben Lewis i produït per Polar Star Films i Televisió de Catalunya, es pot veure a la secció Top Dox.

Font: www.catalanfilms.cat

Presència catalana al Sevilla Festival de Cine Europeo

Del 6 al 14 de novembre

A la Secció Oficial hi competeix La Academia de las Musas, dirigida per José Luis Guerín i produïda per Los Films de Orfeo. A la secció Las Nuevas Olas hi participa Dead Slow Ahead, dirigida per Mauro Herce i produïda per Nanouk Films, Bocalupo Films i El Viaje Producciones. A la secció Resistencias hi participen La Extranjera, dirigida per Miguel Angel Blanca i produïda per Boogaloo Films i Transeúntes, dirigida per Luís Aller i produïda per El dedo en el ojo i Grupo Cine Arte.

La presència catalana a les seccions no competitives és la següent: a la secció "Focus Europa: contra-comedia" hi participa Taller Capuchoc, dirigida per Carlo Padial i produïda per Pioneros del sXXI i Lau Delgado. La secció Special Screenings compta amb la projecció de La Novia, dirigida per Paula Ortiz i produïda per Get in The Picture ProductionsCine Chromatix. A la secció Panorama Andaluz s’hi troba Techo y comida, dirigida per Juan Miguel del Castillo i produïda per Diversa Audiovisual.

Dins la secció Short Matters! hi participa El Corredor, dirigit per José Luís Montesinos i produït per Caduco Films i Bastian Films.

Font: www.catalanfilms.cat

Sara a la fuga participa a la XVII Muestra Internacional de Cortometraje de la Bahía de Pasaia, IKUSKA, Guipuzcoa

Del 7 al 21 de novembre

El curtmetratge, dirgit per Belén Funes i produït per Miss Wasabi Films, ha tingut una ampli recorregut en festivals després d'estrenar-se al Festival de Màlaga.Cine Espanyol, i emportar-se la Biznaga de Plata a Millor Curtmetratge i la Biznaga de Plata a Millor Direcció de curtmetratges. Entre els fesitvals figuren el São Paulo International Short Film Festival (Brasil), en el Shorts México, el Festival de Cine de l'Alfàs del Pi, el Certamen Audiovisual de Cabra, el Festival de Burguillos y el Directed By Women BCN.

7 produccions catalanes al Tallin Black Nights Film Festival

Del 13 al 29 de novembre

En la seva 19ª edició han estat seleccionades set produccions catalanes: La Novia, dirigida per Paula Ortiz i produïda per Get in The Picture Productions i Cine Chromatix competeix a "Postimees presents: Main Competition". Techo y Comida, dirigida per Juan Miguel del Castillo i produïda per Diversa Audiovisual participa a la secció "Tridens First Feature Film Competition".

A la secció Forum hi competeix L'artèria invisible, dirigida per Pere Vilà Barceló i produïda per DDM Visual, Manium Produccions i Televisió de Girona. I Truman, dirigida per Cesc Gay i produïda per Imposible Films i BD Cine, representa la producció catalana a la secció Screen International Critic's Choice.

Finalment en la secció Animated Dreams participa el documental Un día vi 10.000 elefantes dirigit per Alex Guimerà i Juan Pajares i produït per Several Studio, Televisió de Catalunya i Televisión Española.

En el marc del mercat, dos projectes de llargmetratges catalans han estat seleccionats per participar a la secció Work in Progress, on participen projectes en fase de producció o post-producció. Es tracta de La substància, dirigit per Lluís Galter i produït per Lastor Media, Mallerich Films - Paco Poch, Paco Poch Cinema i La Pols dirigit per Llàtzer Garcia i produït per Astrolabi Films.

Font: www.catalanfilms.cat

Cinc produccions catalanes participen a l'IDFA 2015

Del 18 al 29 de novembre a Àmsterdam

El botón de nácar, dirigida per Patricio Guzmán i produïda per Mediapro, Atacama Production, France 3 Cinema i Valdivia Films forma part de la selecció de Masters. A la secció Panorama hi competeix No estem sols, de Pere Joan Ventura, produïda per Films 59 i Asuntos y cuestiones varias. La representació catalana també és present a la secció Paradocs amb (Self)Exhibitions, dirigit per Florencia Aliberti i produït per Nanouk Films. La butaca del pare, dirigit per Antonio Tibaldi i Alex Lora i produït per GraffitiDoc, No Permits Produktion Inicia Films i Patient, dirigit per Jorge Caballero i produït per Gusano Films Señal Colombia, competeixen a la secció IDFA Competition for Feature-Length Documentary.

Cal destacar que al Docs For Sale, el mercat d'IDFA, també han estat seleccionades vuit produccions catalanes: La butaca del pare, dirigit per Antonio Tibaldi i Alex Lora i produït per GraffitiDoc, No Permits ProduktionInicia Films, No estem sols, dirigit per Pere Joan Ventura i porduït per Films 59 ¡ Asuntos y cuestiones varias, La Granja del Pas, dirigit per Silvia Munt i produït per Intent Produccions, Gabo: The Creation of Gabriel Garcia Marquez, dirigit per Justin Webster i produït per JWProductions i Horne Productions, Tchindas, dirigit per Marc Serena i Pablo Garcia de Lara i produït per Producciones Doble Banda , La llista de Falciani, dirigit per Ben Lewis i produït per Gebrueder Beetz Filmproduktion GmbH i Polar Star Films, 35 y soltera, dirigit per Paula Schargorodsky i produït per Dream Big Pictures, Motto Pictures i Talatala i Spain: Facing Uncertainty, dirigit per Sergio Ghizzardi i Jaume Grau i produït per Media 3.14, Idéale Audience International, ARTE i Televisió de Catalunya.

Font: www.catalanfilms.cat

Gran presència catalana a l'Alternativa 2015

Del 16 al 22 de novembre

Tres llargmetratges participen a la secció paral·lela Panorama, que prova de reflectir la pluralitat de propostes audiovisuals independents que es produeixen (o coprodueixen) al nostre territori avui dia al marge de la indústria cinematogràfica: La mort a La Alcarria, dirigida per Fernando Pomares i produïda per Travelogue Studio, Àfrica 815, dirigida per Pilar Monsell i produïda per Proxémica i Yes, we fuck!, dirigida per Raúl de la Morena i Antonio Centeno. Dins la mateixa secció, han estat seleccionats cinc curtmetratges catalans: Campanya, dirigit per Andrés Alonso, Catarina Brites Soares, Alejandro Cabrera, Lara Curto i Damián Depetris i produït per UAB - Màster Documental Creatiu, Coming Out, dirigit per Florencia Aliberti, Des dels nostres barris. Desde nuestros barrios, d'alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat) i el Colegio Montserrat-Orcasitas (Madrid), Sin Título, dirigit per Julio Lamaña i Ricardo Perea i Un Encanteri, dirigit per Lluís de Sola i produït per A de Cinema.

La Academia de las Musas, dirigida per José Luis Guerín i produïda per Los Films de Orfeo, es projecta com a clausura del festival.

Font: www.catalanfilms.cat

El curtmetratge Dead Slow Ahead, dirigit per Mauro Herce, participa en diversos festivals arreu del món durant el mes de novembre

Janela Internacional de cinema do Recife: Competició Oficial. Del 6 al 15 de novembre. Portugal.
Festival de Cine Europeo de Sevilla: Seccions: Nuevas Olas y Resistencias. Del 6 al 14 de novembre. Sevilla.
Pravo Ljudski Film Festival : Competició Oficial. De l’11 al 16 de novembre. Sarajevo.
Zinebi 54. Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao: Secció no competitiva. Del 16 al 23 de novembre.
TFF - Torino Film Festival: Competició Oficial. Del 20 al 28 de novembre. Itàlia.

Premis i reconeixements

3 produccions catalanes guanyadores al Sevilla Festival de Cine Europeo

Del 6 al 14 de novembre

La Academia de las Musas, dirigida per José Luis Guerín i produïda per Los Films de Orfeo, que participava a la Secció Oficial, ha guanyat el Giraldillo de Oro.
El llargmetratge Transeúntes, dirigit per Luis Aller i produït per El dedo en el ojo i Grupo Cine Arte, participava a la secció Resistencias i ha guanyat el premi a Millor Pel·lícula.
El documental Dead Slow Ahead, dirigit per Mauro Herce i produït per Nanouk Films, Bocalupo Films i El Viaje Producciones, participava a la secció Nuevas Olas i ha rebut la Menció d'Honor.

El documental Tchindas premiat al festival MiradasDoc i a l'Outfest L.A

El documental Tchindas, dirigit per Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena i produït per Producciones Doble Banda, guanya el Premi al millor documental nacional en al MiradasDoc - Del 30 d'octubre al 7 de novembre

Tchindas rep la menció especial del jurat a l'Outfest L.A, celebrat a la ciutat de Los Angeles - 5 de novembre

El curtmetratge El Adiós, dirigit per Clara Roquet, guanya el Premi del Jurat de la Directors Guild of America Student Film Award

El curtmetratge participava a la secció Best Latino Student Filmmakers i ha guanyat el Premi del Jurat.

L’estrena televisiva del documental Desmuntant Leonardo obté la millor audiència de l’any del Canal 33

L'estrena televisiva del documental Desmuntant Leonardo, dijous 5 de novembre al programa El documental del Canal 33, va obtenir una audiència mitjana de 50.000 espectadors (0,7%) i una quota de pantalla del 2,9%, la millor de l'any 2015.

Desmuntant Leonardo és un documental dirigit per Dani de la Orden i Marc Pujolar, produït per Pilar Montoliu amb la participació de Televisió de Catalunya i Institut Nova Història, i amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat