Notícies

Arriba la 5ª edició del Most Festival

mostlogo2015

 21 produccions competeixen a la Secció Oficial Collita 2015, seleccionats d’entre 35 produccions de 7 països diferents.

Fins el 15 de novembre té lloc la cinquena edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca. Com cada any, el festival oferirà una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava a Vilafranca, Sant Sadurní i a d’altres indrets del Penedès. El Most brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors i una bona selecció de curtmetratges.

El Most ha obert enguany les seves portes amb l’esperada Barcelona, nit d’hivern, seqüela de l’aplaudit film de Dani de la Orden, Barcelona, nit d’estiu, que el Most va preestrenar també en la seva edició de fa dos anys.

Les seccions del festival:

Secció Collita: 21 produccions internacionals especialitzades
La secció Collita 2015, centrada en la producció audiovisual sobre la vinya i el vi, projecta enguany 21 treballs, entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals. La seva procedència segueix sent molt variada i arriba de països com Itàlia, Suïssa, França, Xile i Estats Units. La selecció s’ha dut a terme a partir d’entre un total de 35 produccions de 7 països diferents.
Enguany, la secció Collita compta amb un pes especial del cinema de ficció, amb la presència dos llargmetratges de ficció en competició: Vinodentro i Toastmaster.

Gran Reserva: grans pel·lícules
La secció Gran Reserva està conformada per una selecció de grans films que s’han projectat en festivals i que s’estrenaran comercialment en els pròxims mesos.
El dissabte 14 de novembre els cinemes Kubrik ofereixen el nou film de Nanni Moretti, Mia Madre, que torna a combinar el registre greu i el còmic en el seu treball més autobiogràfic.
En la clausura, el dia 15 de novembre, es projecta La Novia, una adaptació al cinema de Bodas de sangre de García Lorca.

Altres seccions del Most: nens, curtmetratges i activitats paral·leles
Les seccions que completen el Most 2015 són Brot, la mostra de curtmetratges que aquest any arriba a la 20a edició i que ofereix, en tres sessions, 25 curtmetratges. Entre ells, es poden visualitzar algunes de les millors cintes d’aquesta última temporada, com Walls, Goya al millor curt documental o El corredor, Gaudí al millor curtmetratge. També es projectarà They Will All Die in Space, guanyador del premi al millor curtmetratge del Festival de Sitges.
Pels més petits, el Mini Most Filmets té lloc el diumenge 15 de novembre, i ofereix una selecció de curtmetratges d'animació infantils fruit de la col·laboració amb el Festival Filmets.

+info: http://www.mostfestival.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat