Notícies

Comença la X edició del Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus

joanabiarnesMemorimage

El Festival arriba aquest 2015 al seus primers 10 anys. Demà es celebrarà la cerimònia d’inauguració on es projectarà Joana Biarnés, una entre tots, la història de la primera fotoperiodista espanyola. Avui comencen les sessions amb la projecció de Forbidden Films, una producció alemanya sobre el poder de la propaganda nazi. 

Des d’avui fins dissabte 7 de novembre, tindrà lloc la X edició del Festival Memorimage amb projeccions de pel·lícules que aposten per l’ús de les imatges d’arxiu. En paraules del director artístic del festival, Daniel Jariod, “es tracta d’una programació on hi destaquen tres protagonistes dones, dones valentes, lluitadores i admirables”, com és el cas de la protagonista de la inauguració Joana Biarnés.

Durant 5 dies es projectaran més d’una desena de films al Teatre Bartrina, 6 d’ells produccions internacionals de Canadà, Regne Unit, EUA, França i Alemanya. A més tindrà lloc el Taller – Aprèn a fer un documental al CIMIR el dissabte 7 pel matí.

Memorimage arriba a la desena edició després de sumar durant aquests 10 anys més de 16.000 espectadors, 350 pel·lícules, 180 convidats, 50 premiats i 3.000 estudiants per les sessions d’institut del MemoriJove.

Pel·lícula inaugural:

Joana Biarnés, una entre tots, d’Òscar Moreno i Jordi Rovira és la pel·lícula inaugural de l’edició de 2015. Joana Biarnés va ser una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar com a fotògrafa, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer.

A la inauguració es comptarà amb la presència de la protagonista i de l’equip del film que presentaran la pel·lícula. Després de la projecció, es celebraran els 10 anys del Memorimage amb un pastís gentilesa de la Pastisseria Mare Molas.

+info: http://www.memorimagefestival.org/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat