Notícies

Presentació de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó a la 60ª Seminci

60seminiciFundacioAulaCinema

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó va organitzar un acte de presentació de la institució, el 30 d’octubre passat a l’Hotel Olid Melià de Valladolid, en el marc de la Setmana Internacional de Cinema (SEMINCI).

Van assistir-hi principalment gent de la premsa nacional i internacional i del cinema, entre ells el president del jurat de la Secció oficial, el serbi Goran Paskaljevic, el director del festival, Javier Angulo, la presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Catalunya, Isona Passola, i els cinestes Agustí Villaronga –que presentava la pel·lícula “El testament de Rosa” de la qual una de les productores és Isona Passola- i Joaquim Oristrell, entre altres.

L’acte va concloure amb l’anomenament de Ana Arrieta, reconeguda advocada molt vinculada al sector del cinema i de l’audiovisual, com a nova Patrona d’Honor de la Fundació. Ana Arrieta va ser directora de l’Acadèmia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España y de la Fundación Luis Borau. Actualment està al capdavant de l’assessoria jurídica de la Escuela de Cine y Audiovisual de Madrid (ECAM) i col·labora amb altres institucions cinematogràfiques. La relació entre el president de la Fundació, Josep M. Queraltó, i Ana Arrieta ve de l’any 2007 quan la llavors directora de l'Acadèmia de Cinema d'Espanya, li va obrir les portes per fer una de les més espectaculars exposicions que s’han fet fins ara amb peces de la seva col·lecció cinematogràfica.

Han estat nomenats Patrons d'Honor fins a la data, el cineasta José Luis Borau, el director de fotografia i restaurador fílmic Joan Mariné, el director de fotografia Tomàs Pladevall, la dissenyadora de vestuari Yvonne Blake, la Universitat de Barcelona, l’actor Emilio Gutiérrez Caba i el director d'Antaviana Films i tècnic de postproducció i 3D, Josep M. Aragonés.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat