Notícies

Quatre produccions catalanes premiades a la 60ª edició de la Seminci

semincivalladolid2015

La Semana Internacional de Cine de Valladolid ha premiat els documentals La Granja del Pas de Sílvia Munt, i Filosofia a la presó, de Gibert Arroyo i Marc Parramon, i els curtmetratges El adiós, de Clara Roquet i En la azotea de Damià Serra.

Palmarès produccions catalanes:

La Granja del Pas, dirigit per Silvia Munt i produït per Intent Produccions i Televisió de Catalunya ha rebut el Primer Premi Tiempo de Historia atorgat pel Jurat Tiempo de Historia.

Filosofia a la presó, dirigit per Gibert Arroyo i Marc Parramon i produït per Media 3.14, Televisió de Catalunya, Obra Social “la Caixa”, ESADE Law School, guardonada amb el premi al Millor Documental Nacional de Doc.España atorgat pel Jurat Doc. España

El adiós, dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media, ha guanyat el Premi EFA Short Film Nominee Valladolid i l’Espiga d’Or Curtmetratge.

En la azotea, dirigit per Damià Serra i produït per ESCAC Films ha estat guardonat amb Premi La noche del corto español.

D’altra banda, Joan Mariné, director de fotografia i Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, ha estat distingit amb l’Espiga d’Or d’Honor.

Joan Mariné és director de fotografia i restaurador de pel·lícules. Inventor i constructor de la màquina “format Mariné”, la seva creativitat ha fet sobreviure una llarga llista de films que sinó haurien caigut en la desaparició i l’oblit.

Mariné està vinculat al món del cinema des dels 14 anys, quan entrà en un rodatge sense demanar permís, atret per l’activitat i el moviment. Va néixer a Barcelona l’any 1920 i actualment viu a Madrid on ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional.

La seva primera pel·lícula va ser El Octavo Mandamiento d’Arturo Portchet, 1937, on realitzà tasques de meritori. Ben ràpid, però, començà a fer d’ajudant de càmera i posteriorment de segon operador, fins a esdevenir el director de fotografia que avui coneixem.

Podeu consultar el Palmarès complet a: http://www.seminci.es/palmares.php

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat