Notícies

IV trobada de guionistes: els millors guionistes de cinema i televisió analitzen el sector

EncuentroGuionistas2015

Més de 40 professionals reflexionaran sobre temes tan variats com el boom de la ficció televisiva francesa, com narrar el conflicte o el perquè de l’èxit d'Ocho apellidos vascos. Participaran guionistes com Borja Cobeaga i Diego San José (Ocho apellidos vascos), Juan Luis de Paolis (Salvados), Rafael Cobos (La isla mínima), Anaïs Schaaff (El ministerio del tiempo) o Thomas Bidegain (Un prophète).

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acollirà els propers 13 i 14 de novembre la IV trobada de Guionistes Audiovisuals. Per mitjà de ponències individuals i diàlegs, més de 40 professionals de referencia nacional i internacional abordaran els aspectes més actuals en la pràctica professional dels escriptors de cinema, televisió (ficció i no ficció) i altres mitjans.

El programa d’activitats durant els dos dies es molt complet: l’escriptura cinematogràfica estarà representada per professionals com Borja Cobeaga i Diego San José, que desxifraran la formula d’èxit de Ocho apellidos vascos i com afrontar l’escriptura d'Ocho apellidos catalanes. També Helena Taberna i Joanes Urkixo reflexionaran sobre com narrar el conflicte a partir de les pel·lícules Yoyes i Lasa eta Zabala.

També estaran presents els guionistes de programes i sèries de televisió de més èxit. Entre d’altres participants, Irene Varela i Joan Grau tractaran les diferències que hi ha entre escriure per El Intermedio o per Buenafuente; Juan Luis de Paolis, guionista de Salvados, abordarà el paper del guionista en un format periodístic; i José A. Pérez d’Órbita Laika, reflexionarà sobre si aquells que pretenen innovar en televisió estan bojos.

Entre els ponents també figuren guionistes del prestigi de Jorge Guerricaechevarría (El niño) Aitor Gabilondo (El príncipe), Rafael Cobos (La isla mínima), Anaïs Schaaff (El ministerio del tiempo) o, com a convidat d’honor, Thomas Bidegain (Un profeta).

La nit del dia 13 de novembre tindrà lloc l’acte de benvinguda a l’Institut Francès de Barcelona, mentre que la festa de clausura se celebrarà a la Fàbrica Moritz la nit del dissabte 14 de novembre.

+info: http://www.encuentroguionistas.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat