Notícies

I Festival Internacional de Cinema de Begur 2015

cartellbegurfilmfest

La localitat gironina de Begur acull, del 22 al 25 d'octubre, el seu primer Festival Internacional de Cinema. Quatre dies en els quals el municipi es vesteix de gala per donar cabuda a una infinitat d'actes i projeccions, tant de nivell nacional com internacional.

El I Festival Internacional de Cinema de Begur neix amb un triple objectiu: promoure el cinema independent de qualitat, impulsar les produccions a la comarca de l'Empordà i dotar al municipi d'un certamen de cinema internacional. El Festival és una iniciativa de l'Associació de Comerç i Turisme de Begur i l'"Empordà Film Comission", amb el suport de l'Ajuntament.

El certamen ret homenatge a l'actriu Teresa Gimpera, vinculada a Begur durant molts anys, a l'artista Carmen Amaya i als directors Rovira Beleta (que va dirigir a Carmen Amaya a Los Tarantos) i Manel Esteban Marquilles, recentment desaparegut.

El cineasta José Luís Garci també acudeix a Begur per rebre un homenatge amb la projecció de la seva pel·lícula El Crack, i que comptarà amb la seva presència en el col·loqui posterior.

La secció Oficial Première serà un altre plat fort del certamen, amb la première, a nivell estatal, de dos films: Connexió Marsella, dirigida per Cédric Jimenez i protagonitzada per Jean Dujardin (Oscar al millor actor per The artist), i The evil that men do, de Ramon Térmens i protagonitzada per Daniel Faraldo, Andrew Tarbet, Sergio Peris-Mencheta i Priscilla Delgado.

Altres seccions que ofereix el Festival són: la Oficial, amb un concurs de curtmetratges que tindrà dos guanyadors triats per un jurat compost pels crítics de cinema Miguel-Fernando Ruiz de Villalobos (Imágenes de actualidad), Oti Rodríguez Marchante (ABC) i Salvador Llopart (La Vanguardia), la productora Sandra Forn i la periodista Andrea Rodríguez; la secció Tràiler, amb una selecció de tràilers de films clàssics i que optaran al “Premi del Públic”, escollit pels espectadors assistents; i la secció Nin, amb una programació de pel·lícules pensada especialment pels més petits.

Una exposició de fotografies, realitzades per Josep Carreras, mostrarà a Begur com a plató cinematogràfic d'excepció, amb imatges del rodatge de De repente, el último verano. Part de la pel·lícula, dirigida per Joseph L. Mankiewicz i protagonitzada per Liz Taylor, Montgomery Clift i Katherine Hepburn, es va rodar al centre històric de la localitat.

El festival també està present a través d'internet. D'aquesta manera, el Festival On-line ofereix peces cinematogràfiques, curts i videos vinculats amb la programació del certamen.

+info: http://www.begurfilmfestival.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat