Notícies

El Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, Choreoscope, torna amb força aquest octubre

choreoscopecartell

En la seva tercera edició, Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, fa un pas de gegant en la seva curta vida ampliant la durada del festival a 3 dies amb seccions noves i una posada en escena sorprenent.

El Festival se celebra del 22 al 24 d'octubre als Cinemes Maldà de Barcelona i la seva programació és una arriscada aposta per difondre i apropar el cinema de dansa al públic, un gènere que a Espanya és gairebé desconegut.

La programació:

Dijous 22 d’octubre
Choreoscope inaugurarà el Festival retent homenatge al gènere documental amb el cicle Documentant el món a través de la dansa. 4 països, 4 documentals, 4 històries que explicaran situacions socials a través del moviment del cos. Aquest primer dia es lliurarà el Premi al Millor Documental Curt de Dansa, escollit per Pro-Docs, l'Associació de Productors de Documentals.

Divendres 23 d’octubre
El segon dia tindrà lloc la sessió especial internacional amb alguns dels millors films seleccionats per festivals de cinema de dansa del món. Si l'any passat va ser Quebec el convidat, aquest 2015 ho són Hèlsinki -Festival Loikka- i Hong Kong Festival Jumping Frames.

Un dels plats forts de Choreoscope 2015 és la primera edició de Joves Talents, en la qual són les obres d'estudiants de cinema o de dansa de centres catalans les protagonistes. Es tracta d'apostar pel talent de casa, ansiós per tenir els altaveus que tant mereixen. Aquesta mateixa nit es farà públic el nom del guanyador que rebrà un premi en metàl·lic i la projecció del seu curt a Nova York. El jurat d'aquesta secció està format per la directora de l'Acadèmia, Montse Majench, i Cesc Casadesús, director del Mercat de les Flors.

I la cirereta de la nit serà l'estrena a Espanya de Symmetry, un film innovador per ser la primera pel·lícula de dansa i òpera rodada al CERN (Suïssa), el major accelerador de partícules del món i el temple de la investigació en física. De fet, un dels documentals del primer dia de Choreoscope serà el "com es va rodar" aquest increïble film. Un entorn i context innovador on cinema, dansa i ciència s'uneixen per crear art.

Dissabte 24 d’octubre
Per posar fi a l'Edició, el tercer dia serà el gran moment de la Selecció Oficial. Més de 150 films es van presentar a Choreoscope 2015 des de totes parts del món i el nivell dels seleccionats no pot ser millor. Els escollits són 15 curts, de 9 països diferents, i entre ells es disputaran el Premi al Millor Curtmetratge de Dansa Internacional i el Premi del Públic.

Pere Faura, un dels ballarins i coreògrafs barcelonins més multidisciplinaris que delectarà durant les tres nits de Festival al públic assistent. A més, Choreoscope compta enguany amb una padrina i membre del jurat excepcional: la prestigiosa ballarina i coreògrafa Sol Picó, que farà entrega del Premi al Millor Curtmetratge de Dansa Internacional.

+ informació: http://www.choreoscope.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat