Notícies

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

lapielquemadaFilmoteca

Ara fa deu anys que la UNESCO va proclamar el 27 d’octubre com el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. El cinema i les pel·lícules constitueixen un testimoni important —i sovint únic— del desenvolupament econòmic, polític i social i de la identitat de les nacions, les comunitats, els grups i les persones (segons recull l’acta de proclamació).

Des del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya celebrem el patrimoni fílmic compartint les obres més significatives que hem recuperat, digitalitzat o restaurat. Enguany es proposen dues sessions amb entrada gratuïta, una dedicada a una peça fonamental de la història del cinema català i l’altra al cinema documental artístic.

27/10 Dimarts
17:00 h. | Film, Presentació
El cinema documental artístic.
El documental d’art apropa l’espectador a les diferents sensibilitats i estètiques del patrimoni artístic i ens endinsa en el món de l’obra d’art i del seus creadors.
Sessió gratuïta amb presentació a càrrec de Núria Homs i Paco Poch.

20:00 h. | Film, Presentació
La piel quemada, amb presentació a càrrec de Josep Maria Forn. El film, de 1967 i dirigida per Josep M. Forn, ha esdevingut un clàssic de la nostra cinematografia. El cineasta mateix ens en parla en aquesta sessió gratuïta.

Per a més informació: http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/dia-mundial-del-patrimoni-audiovisual-1

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat