Notícies

Som Cinema, 6a edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català

somcinemapresentacio

Més d’una trentena d’obres audiovisuals es podran veure del 21 al 25 d’octubre a la Mostra de Cinema i Audiovisual Català, Som Cinema, de Lleida.

La Mostra aixeca el teló dimecres 21 d’octubre a les 20.30 hores, a l'Auditori Municipal Enric Granados, amb la projecció del curtmetratge 2037 i el llargmetratge Nick. Durant 5 dies, la Mostra ocupa temporalment l'Espai Orfeó i apropa el cinema independent català a Lleida a través de 30 treballs (documentals i ficció) que competiran a la Secció Oficial.

Som Cinema, organitzat per Suggeriments amb la col·laboració de l’IEI i de l’Ajuntament de Lleida, és avui en dia l’única mostra dedicada exclusivament a la promoció de cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors.

Enguany els jurats encarregats de decidir els finalistes en la Secció Oficial d’obres de FICCIÓ seran Santiago Lapeira (director, productor, guionista i membre de l'Acadèmia del Cinema Català), Alícia Pérez Borrás (actriu Lo Cartanyà, La Riera, etc) i Blai Morell (periodista i crític cinematogràfic). En la secció Documentals els jurats seran Oriol Porta (productor i director de documentals), Sandro Machetti Sànchez (professor de cinema i arts audiovisuals) i Oriol Bosch Bausà (llicenciat en Història de l’art, Filmoteca Terres de Lleida).

En aquesta 6a edició, la Mostra ha rebut un total de 86 obres procedents de Barcelona, Terrassa, Andorra, Girona, Valls, Mallorca, Tarragona, St. Vç. Castellet, València, Manresa, St. Fost, Vilanova i la Geltrú, Perpinyà, Cardedeu i Lleida.

En la secció oficial de documentals competiran els següents llargmetratges: Ajoblanco, crónica en rojo y negro; El gran vol; Després de la boira; Balears-Algèria, un viatge d’anada i tornada; Game Over; No todo es vigilia i Llunàtic.

Els curtmetratges documentals seleccionats són: El viaje Glauber; Pares Hooligans; Punño y metal; Soleá, els nets dels altres catalans; i Fòrum.

En la secció ficció han estat seleccionats els següents curtmetratges: A l’ombra de la muntanya; 2037; Café para llevar; El corredor; L’altre costat; Un millón; Aún hay tiempo; Any day now; Nada,S.A; Una segona oportunitat; Un entrevista pculiar i La gran invención.

Els llargmetratges de ficció són: El camí més llarg per tornar a casa; Nick; Cuinant; Darrere la porta; Les amigues de l’Àgata i Sonata per a violoncel.

Com a novetat, s’instaura el 1er Premi Arts Audiovisuals IEI per al Millor Llargmetratge de ficció destinat a produccions de cinema d’autor, independent i òperes primes, dotat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida amb 5.000 €.

La Mostra ha preparat 5 sessions especials per la secció no competitiva: Sessió de cinema dedicat a la projecció dels curts guanyadors del Premi Llanterna Digital 2015; Sessió Mostra de Cinema Occitan; Sessió de Cinema d’Animació dedicada al dia Internacional del Cinema de l’Animació amb Laura Ginés, Sessió OFF Som Cinema amb la projecció de la pel·lícula Venki que tindrà acompanyament musical en directe i la sessió “Primer Tast” (avançament de les produccions audiovisuals que s’estiguin duent a terme en la demarcació de Lleida, en fase de rodatge o en postproducció).

Com a activitat paral·lela la Mostra proposa una jornada de portes obertes durant el matí del dissabte 24 d’octubre a les 11h, on una trentena de professionals (productors, directors, represetants d’escoles de cinema i actors) realitzaran una trobada i visita a les instal·lacions del Centre de Producció Audiovisual Magical Media per tal de debatre sobre qüestions del sector i conèixer les prestacions i possibilitats d’aquest equipament per les seves futures produccions.

Destaca també com a activitat paral·lela el taller d’interpretació davant la càmera impartit pel director i realitzador de cinema Esteve Rovira. El taller es realitzarà al Centre de Producció Audiovisual Magical Media i va dirigit als estudiants i companyies de teatre a partir de 16 anys.

La 6a edició de la Mostra clourà el diumenge 25 d’octubre a les 20h al Cafè del Teatre. Durant l’acte lliuraran els premis al Millor llargmetratge de ficció i Premi Arts Audiovisuals IEI, Millor curtmetratge de ficció, Millor documental llarg i Millor documental curt.

Per a més informació: http://www.somcinema.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat