Notícies

Engega motors la sisena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al Metro

subtravellinglogo

El dia 6 d’octubre va començar el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts al Metro o al bus.

 El dia 6 d’octubre es va posar en marxa la sisena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges al metro, que organitza la Fundació TMB, emmarcat dins el projecte cultural de Transports Metropolitans de Barcelona.

La primera fase del Subtravelling s’inicià el 6 d'octubre amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB. Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de tres minuts de durada rodat amb un mòbil a les instal·lacions del metro i dels busos de TMB. Patricia Font, direcora del curtmetratge Café para llevar i membre de l'Acadèmia del Cinema Català, forma part del jurat d'aquest secció.

Els usuaris poden penjar els seus vídeos fins al 26 d’octubre a la pàgina web del festival www.subtravellingfestival.tmb.cat. El millor curtmetratge escollit pel jurat rebrà un iPad,cortesia de Vodafone, una càmera GoPro o model similar, gràcies a Casanova Foto, i un sopar per a dues persones al restaurant Muxía. Igualment, l’obra més votada d’aquesta categoria per part dels usuaris del web rebrà un altre iPad. Els 5 curts finalistes també es projectaran en les pantalles de MouTV des del 23 de novembre fins al 6 de desembre.

Petites joies cinematogràfiques

La secció oficial que enguany s’anomena La Mostra presenta un programa de 20 curtmetratges, que en aquesta edició barrejarà curts de ficció i animació, la selecció dels quals va a càrrec de l’organització. Els curts de la categoria La Mostra es podran veure entre el 26 d’octubre i el 10 de novembre, com és habitual, al web del festival i a les pantalles de gran format i projectors d’alta resolució del sistema d’informació per als usuaris MouTV present en autobusos, andanes i trens de metro.

Premis per als votants

A partir del 26 d’octubre, al web del festival es podran trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions Microcurts i Roda a TMB acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 10 de novembre, els interessants podran votar el seu curt preferit, participant automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratis per a dues persones, obsequi del patrocinador d’aquesta categoria, Cines Filmax Granvia, així com d’un sopar per a dues persones en el restaurant Muxía, entre d’altres premis. A més per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories, entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia també de Cines Filmax.

El 16 de novembre se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling als Cines Filmax Granvia, on es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran els curtmetratges guardonats. A més també se sortejarà un any de cinema gratuït entre els assistents a la gala.

Per a més informació: http://subtravellingfestival.tmb.cat/ca/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat