Notícies

Finalistes als Premis SGAE Nova Autoria 2015 en el marc del Festival de Sitges

novautoriaSGAE

Enguany és el quinzè any consecutiu que la Fundació SGAE farà entrega dels Premis SGAE Nova Autoria en el marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Els guardons, que van néixer amb la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals que elaboren els alumnes de les escoles de cinema de Catalunya, tindran lloc el dissabte 10 d’octubre al Cinema Prado (C/ Francesc Gumà, 8) de Sitges.

Els membres que aquest 2015 integren el jurat i, per tant, els responsables de seleccionar els guardonats amb els Premis SGAE Nova Autoria 2015 han estat Lluís Arcarazo, guionista de cinema i televisió, membre de la Junta Directiva de la SGAE i membre del Patronat de la Fundació SGAE; Xavier Capellas, compositor, autor de bandes sonores i membre del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, i Sílvia Quer, directora de cinema i televisió.

De les escoles de cinema de Catalunya actualment en sorgeix un interessant planter de guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores que aconsegueixen tirar endavant propostes creatives. Al llarg d’aquests anys, una bona part d’aquests autors atrevits han presentat les seves òperes primes a la secció SGAE Nova Autoria i han obtingut els guardons a la Millor Música Original, al Millor Guió i a la Millor Direcció-Realització. Estem parlant de creadors que ja gaudeixen de prestigi en el sector cinematogràfic i musical com Mar Coll, Roger Padilla, Quim Fuster, Pau Itarte, Jorge Tur i Àlex Pastor per esmentar-ne alguns.

Concebuts, doncs, com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, els Premis SGAE Nova Autoria compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes i amb el mateix Festival. A través d’aquests guardons, la SGAE i la Fundació SGAE ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment audiovisual de projecció internacional.

Aquest any 2015, el comitè de selecció de la programació del Festival, ha escollit els treballs d’11 escoles i ha seleccionat per a la secció SGAE Nova Autoria, un total d’ 11 treballs (6 de ficció, 2 d'animació i 3 documentals). Els treballs, els autors i les escoles seleccionades són:

10 miles to Bisbee. Ficció. Direcció: Oriol Rigata | Guió: Oriol Rigata i Pol Cortecans | Música original: Javier Gimeno (ESCAC)
Dona i ocell. Ficció. Direcció i guió: Nicolás Gutiérrez Wenhammar | Música original: Luis Fernando Pacheco i Pablo Somonte Ruano (Escola de cinema Bande à Part)
Fiction in Fiction. Ficció. Direcció realització: Humbert Campins i Ignacio Malagón | Guió: Humbert Campins, Ignacio Malagón, Guillermo Leyva i Merche González (EMAV)
Peus freds. Ficció. Direcció i guió: Júlia Badosa | Música original: Jordi Tanyà (Plató de Cinema)
Sólo eres... Ficció. Direcció i guió: Aitor Hachea (Aitor López Gómez) | Música original: Yhandros Huergo (Universitat Ramon Llull-Blanquerna Comunicació)
Corto milenio. Animació. Direcció: Bea Gil | Guió: Bea Gil, Anna-Victòria Teixidó, Jonatan Arroyo, Daniel Pérez, Alba Borrell, Laura Rodríguez, José Manuel Castell, Albert López, Irene Pizarro, Mary Grace Ilagan, Cristian Navarro i Nil Ferrándiz (Escola d’animació Serra i Abella)
Musicidio. Animació. Direcció i guió: Ferriol Tugues | Música original: Sergio Cavero (ECIB)
El viaje Glauber. Documental. Direcció: Fermín Sales | Guió: Cristina Algarra i Davani Varillas (Universitat Autònoma de Barcelona-Màster Documental Creatiu)
Soleá, els néts dels altres. Documental. Direcció: Marc Hernández, Maria Llinàs, Natàlia Morales i Marta Vivet | Guió: Marc Hernández (Universitat Pompeu Fabra)
Xemeneies, fum i incerteses. Documental. Direcció i guió: Isaac Carbonell i Valera (Universitat Rovira i Virigili)

El programa dels Premis SGAE Nova Autoria 2015
La secció Noves Visions, en la qual s’emmarquen els Premis SGAE Nova Autoria, se celebrarà el proper dissabte 10 d’octubre de 2015. El programa previst és el següent:

De 15:00 a 17:30 hores. Cinema Prado
(C/ Francesc Gumà, 8. Sitges)
Projecció dels treballs audiovisuals seleccionats als Premis SGAE Nova Autoria 2015. Es visionaran ficcions, animació i documentals (sense pausa). Entrada lliure.

17.30 hores. Cañateca
(C/ Francesc Gumà, 6-14. Sitges)
Festa-recepció amb els participants dels Premis SGAE Nova Autoria 2015 i lectura del veredicte dels premis a càrrec dels membres del Jurat, Lluís Arcarazo, Xavier Capellas i Sílvia Quer; Ángel Sala, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2015; Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears, i Miquel Forns, alcalde de Sitges. Imprescindible invitació.

Per a més informació:
http://www.fundacionsgae.org/
http://www.sgae.cat/es-cat/SitePages/corp-estapasandonoactividad.aspx

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat