Notícies

El cinema Catalunya de Ribes de Freser es salva amb la digitalització de la sala de projecció

cinemesribesfresser

L’Ajuntament de Ribes de Freser, la Diputació de Girona i els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, entitat gestora de l’equipament cultural, han sumat esforços per recuperar i actualitzar tecnològicament l’emblemàtica sala centenària de Ribes de Freser.

El 3 d’octubre, a les 19:00h. el Cinema Catalunya reinaugura la seva sala de projecció restaurada amb una sessió serà gratuïta per a tothom. Per fer-ho, es projectarà un film especial, un film que és en el mateix un homenatge al cinema, La invención de Hugo, de Martin Scorcese, un dels millors directors de cinema de la història fa el seu homenatge personal als pioners del món del cinema.

L’acte comptarà amb la presència i apadrinament de la sala de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, a banda de l’Alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat i de Joaquim Roqué, president dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes.

En acabat la projecció hi haurà un pica pica i una copa de cava amb tots els assistents.

L’any 2008 el Cinema Catalunya va tancar les seves portes, pocs imaginaven que 7 anys més tard, la sala aconseguiria readaptar-se als nous temps del cinema i podria renovar el seu sistema de projecció. La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Ribes de Freser han fet front als prop de 45.000 € que ha costat la renovació de la sala, els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, per la seva banda, des de que en van assumir la gestió, han invertit prop de 25.000 € en inversions de manteniment i subministres. Els recursos de l’associació són provinents de donacions i col·laboracions de socis, a banda de gestionar l’emblemàtic cinema a base de treballs voluntaris dels mateixos socis i col·laboradors.

Ara, el nou projector DCP permetrà projectar en alta qualitat digital films de distribució comercial recents. Les millores que els espectadors notaran seran que les projeccions a partir d’ara, sigui tant en format DCP com BluRay o DVD tindran més brillantor, més cromatisme i molta més resolució d’imatge. Les millores també s’apreciaran considerablement amb el so dels films.

Amb aquesta innovació tecnològica s’aconsegueix salvar el Cinema Catalunya de Ribes, en una col·laboració estreta entre el teixit social i els entitats públiques locals. La nova etapa esperançadora que ara comença permetrà realitzar films amb una qualitat d’imatge i de so excel·lent d’ara en endavant. Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes volen compartir aquest gran moment tots els que han participat, en alguna o altra manera en què això hagi estat possible, també amb els habitants de la Vall de Ribes i la comarca del Ripollès i els aficionats al cinema.

Programa 3 d'octubre
• 19:00 h – Presentació de l’acte. Amb Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser i Joaquim Roqué, president dels Amics del Cinema
• 19:05 h – Apadrinament de la sala per part d’Isona Passola, Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català
• 19:10 h – Presentació del film
• 19:20 h – Projecció de La invención de Hugo
• 21:30 h – Pica-pica i copa de cava per a tots els assistents.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat