Notícies

"El virus de la por", "B" i "El somni català" arriben als cinemes

estrenes18setembre3

Divendres 18 de Setembre s'estrenen als cinemes 3 pel·lícules de producció catalana: El virus de la por, de Ventura Pons, B, del director David Ilundain i El somni català, de Josep Maria Font.

El virus de la por, dirigida per Ventura Pons i produïda per Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya, és l'adaptació al cinema de l'obra de teatre El principi d'Arquímedes, de Josep Maria Miró.

La història comença el dia que els cavallets de mar, el grup infantil de natació de la piscina municipal, comencen a nedar sense bombolla. S’acusa a un dels monitors, en Jordi, de fer un petó a un dels nens. Els pares ho veuen amb inquietud i preocupació. Les versions sobre el petó no coincideixen i fa sortir a superfície sospites, dubtes i temors. Es tracta d’un gest de tendresa per a calmar un nen espantat o hi havia algun altre tipus d’intenció? El virus de la por obre interrogants sobre les pors contemporànies, les relacions humanes, els prejudicis i la confiança.

Pons ha mantingut l'elenc d'actors. Així, Santi Ricart, Roser Batalla, Albert Ausellé i Rubèn d'Eguia encarnen els mateixos personatges que a l'obra. Una de les noves incorporacions respecte la versió teatral és l'actriu Diana Gómez.

+ info: trailer

La coproducció catalana B, dirigida per David Ilundain i produïda per Inicia Films, Bolo Audiovisual, Kowalski Films i La Zanfoña Producciones, és una adaptació a la gran pantalla de l'obra teatral Ruz-Bárcenas, que va dirigir Alberto San Juan. El llargmetratge se centra en la declaració que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, va fer davant del jutge Pablo Ruz a l'Audiència Nacional el 15 de Juliol de 2013 per parlar dels seus controvertits papers.

B és el primer llargmetratge de David Ilundain després d'haver realitzat diversos curtmetratges i sèries de televisió.

+ info: trailer

El somni català, dirigida per Josep Maria Forn i produïda per Films de l'Orient, va néixer durant la cerca d'un projecte que fos possible fins i tot en un context de crisis econòmica. A partir d'aquesta premissa, per a Josep Maria Forn va anar prenent forma la idea d'emprar escenes de les seves pròpies pel·lícules per, unint-les a imatges històriques d'arxiu i a algunes escenes noves, arribar a una visió unificada d'una inquietud constant al llarg de la seva obra: la identitat catalana. La proposta es va anar perfilant de manera orgànica: les diferents versions del guió anaven prenent forma mentre també ho feia l'edició que, duta a terme des d'una sala llogada i instal·lada a les oficines de Films de l' Orient, va cloure, poc a poc, un procés de més de dos anys de durada.
El resultat d'aquesta aventura és El somni català que, combinant els gèneres de la ficció i del documental i vertebrant-se en poesies de Ventura Gassol (a les que dóna veu l'actriu Montserrat Carulla), recorre fets històrics que, iniciant-se l'any 1904 fins a arribar als nostres dies, expressen, des d'una mirada poètica, la visió personal de Forn sobre la lluita dels catalans per a la recuperació dels drets nacionals.

+ info: trailer

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat