Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant el mes de Setembre

mapapresenciasetembre 2015San

El cinema català viatja arreu del món aquest Setembre.

Pel·lícules programades
Pel·lícules premiades i reconeixements

PRESÈNCIA

Produccions catalanes al Festival des Films du Monde de Montréal

Del 27 d’agost al 7 de setembre

A la secció World competition competeix l’última pel·lícula del gironí Pere Vilà i Barceló, L’artèria insible, produïda per DDM Visual, Manium Produccions, i Televisió de Girona.

A la secció World Greats (fora de competició) participen Neckan, de Gonzalo Tapia, produïda per Loto Films, Gaia Audiovisuals i Acacia Films, i El virus de la por produïda per Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya i dirigida per Ventura Pons, que forma part del jurat del Festival.

Han estat seleccionats per a participar a la secció Documentaries of the World els documentals Yorgos, de Paco Toledo i José Domingo Rivera, produït per Ando Liado S.L.U., Talatala, Nomade DocFilms, i La Intèrpret, d’Antonio Pérez Molero, produït per Inicia Films.

Dins la secció Focus on World Cinema participen tres llargmetratges i tres curtmetratges catalans: 

Llargmetratges:
Ahora o nunca, de Maria Ripoll, produïda per Zeta Cinema i Atresmedia
Sonata per a violoncel, d’Anna Maria Bofarull, produïda per KaBoGa
The Evil that Men Do, de Ramon Térmens, produïda per Segarra Films.

Curtmetratges:
Las pequeñas cosas, de Carla Simón, produït per Inicia Films
El Corredor, de José Luis Montesinos, produït per Bastian Films, Caduco Films i José María Torres
Mi viejo y el mar, de Manu Benavente, produït per Manual

 Per últim, a la secció internacional del Student Film Festival hi competeix el curtmetratge de Laura Ferrés, A perro flaco, produït per Escándalo Films.

La pel·lícula Atrapa la bandera es presenta a la NASA

El dia 3 de setembre s'estrena a la NASA la pel·lícula Atrapa la bandera, dirigida per Enrique Gato i produïda per Telecinco Cinema, Telefónica Studios, 4 Cats Pictures i Los Rockets La Película AIE, amb la participació de Mediaset España, Movistar + i la col·laboració d'AMC Networks International Iberia i Anangu.

La producció s'ha convertit en la primera pel·lícula espanyola en projectar-se als cinemes del Johnson Space Center, a Houston. Astronautes, enginyers espacials i familiars dels treballadors de la NASA assisteixen a l'esdeveniment.

Ajoblanco‬, crónica en rojo y negro seleccionat al FICPA‬‬

Del 3 al 8 de setembre

El documental Ajoblanco‬, crónica en rojo y negro, dirigit per David Fernández de Castro i produït per Lastor Media, viatja fins a ‪Colòmbia per a participar a l’11a edició del festival ‪FICPA‬ Festival Internacional de Cine de ‪Pasto‬‬‬.

World Premiere del curtmetratge Zero al Festival de Venècia

Del 2 al 12 de setembre

El curtmetratge Zero, de David Victori, produït per Scott Free Productions, Tilma Films i la catalana Life & Pictures, participa a la Secció Orizzonti, fora de competició, del Festival de Venècia.

7 produccions catalanes participen en el Cambridge Film Festival

Del 3 al 13 de setembre

El festival de cinema de Cambridge dedica una de les seves seccions al cinema català. Camera Catalonia està formada per:

Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll i produïda per Pontas Films, El cafè de la Marina, dirigida per Sílvia Munt i produïda per Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, Born, dirigida per Claudio Zulian i produïda per Acteon, El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez i produïda per Niu d’Indi i No hay bandaTots els camins de Déu, dirigida per Gemma Ferraté i produïda per Niu d’Indi i Invisible Heroes: african-americans in the Spanish Civil War, escrita, dirigida i produïda per Alfonso Domingo i Jordi Torrent.

El camí més llarg per tornar a casa participa al Filmový festival Cinematik Piešťany d’Eslovàquia.

Del 10 al 15 de setembre

El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez i produïda per Niu d'Indi i No hay banda, participa a la Secció Oficial del Filmový festival Cinematik Piešťany d’Eslovàquia.

Catalans a la 40a edició del Toronto Film Festival 2015

Del 10 al 20 de setembre

A la secció Contemporary World Cinema trobem Truman, la nova pel·lícula del director Cesc Gay, produïda per Imposible Films, TrumanFilm, BD Cine, amb la participació de Televisión Española, Canal + i Televisió de Catalunya

A la secció Masters hi participa el documental El botón de nácar de Patricio Guzmán, produït per Valdivia Film, Mediapro, France 3 i Atacama Producciones

A la secció Short Cuts ha estat seleccionat el curtmetratge El adiós, de Clara Roquet, produït per Lastor Media

El curtmetratge El corredor es projecta al DC Shorts Film Festival de Washington.

El corredor, curtmetratge dirigit per José Luís Montesinos i produït per Caduco Films, participa a la Secció Oficial del DC Shorts Film Festival, celebrat a Washington.

Cinc projectes catalans escollits al Cartoon Forum 2015

Del 15 al 18 de setembre

Els projectes catalans seleccionats per a l'edició d’aquest any 2015 són:

Tin & Tan, produït per Magoproduction i Millimages, Fat Frank and Roadie, produït per Imira Entertainment, Darral McQueen i Toonz Media Group, Fred's Adventures, produït per WideFrameStudio, The Memets produït per White Door Entertainment i Walking The Dog, i White Dragons, produït per Motion Pictures Distribution i Diagonal TV.

El camí més llarg per tornar a casa participa al Internationales Filmfest Oldenbur

Del 16 al 20 de Setembre

El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez i produïda per Niu d'Indi i No hay banda, participa al Internationales Filmfest Oldenbur, a Alemanya. El festival, el segon més important d'Alemanya, promou el cinema independent.

El Corredor participa al Sesiff 2015 (Seoul international Extreme-Short Image & Film Festival)

Del 17 al 22 de Setembre

El curtmetratge El Corredor participa al Sesiff, celebrat a Corea del Sud, és un dels festivals més prestigiosos del continent Asiàtic.

El curtmetratge Pilato, Pilato seleccionat per participar al Festival CINESEPTIEMBRE

Del 17 al 23 de setembre

Pilato, Pilato, el curtmetratge dirigit per Roberto Russo i produït per Bande à Part Escola de Cinema i El Dedo en el Ojo, ha estat seleccionat per participar al Festival CINESEPTIEMBRE · VIII Mostra Internacional de Cinema Independent, celebrat a Mèxic.

Vuit produccions catalanes participen al Festival de San Sebastián

Del 18 al 26 de setembre

A la Secció Oficial trobem: Un dia perfecte per volar de Marc Recha, produïda per Batabat, El rey de la Habana d’Agustí Villaronga, produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i Esencia Films i Truman de Cesc Gay, produïda per Imposible Films i BD Cine.

També dins de la Secció Oficial i com a projecció especial es troba No estamos solos de Pere Joan Ventura, produïda per Pere Portabella-Films 59, Asuntos y Cuestiones varias.

A la Secció Horizontes Latinos hi participa El botón de nácar de Patricio Guzmán, produït per Atacama Production, Valdivia Film, Mediapro i France 3 Cinéma

A la Secció Nuev@s Director@s hi trobarem Paula d’Eugenio Cavenari, produïda per El dedo en el Ojo, Mamá Húngara i Primerísimo Primer Plano

A la Secció Zabaltegi es podran veure Un dia vi 10.000 elefantes d’Alex Guimerà i Juan Pajares, produïda per Several Studio, TVC i TVE, i La novia de Paula Ortiz, produïda per Get in the Pictures, Aragón Televisión i Mantar Films.

El llargmetratge No todo es vigilia participa al PerSo-Perugia Social Film Festival

Del 18 al 27 de setembre

No todo es vigilia, dirigida per Hermes Paralluelo i produïda per El Dedo en el Ojo, participa dins de la Secció Oficial del PerSo-Perugia Social Film Festival, celebrat a Perugia, Itàlia.

3 projectes catalans han estat seleccionats al Foro de Coproducción de documentales Lau Haizetara

Del 22 al 24 de setembre

Els tres projectes de documental catalans seleccionats per a participar a la sessió de pitchings són: El secreto de Dr.Grinberg produïda per Polar Star FilmsCómo ganar una ciudad (títol provisional) produïda per Comando VideoFrágiles produïda per La Lupa Produccions.

La 11a edició del London Spanish Film Festival dedica una secció al cinema català

Del 24 al 30 de setembre

London Spanish Film Festival, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i Catalan Films & TV, organitza la 7a edició del Catalan Window, una secció formada per produccions catalanes que mostren el talent i la riquesa del cinema català actual. Enguany formen part del Catalan Window les següents pel·lícules:

Marsella, dirigida per Belén Macías, i produïda per Messidor Films i Tornasol Films, Requisitos para ser una persona normal, escrit, dirigida i protagonitzada per Leticia Dolera, i produïda per Corte y Confección de Películas i El estómago de la vaca i La muerte en la Alcarria, dirigida per Fernando Pomares Piñol i produïda per Travelogue Studio.

Un día perfecto s'estrena al Zurich Film Festival

Del 24 de Setembre al 4 d'Octubre

Un día perfecto, de Fernando León de Aranoa i produïda per Mediapro i Reposado Producciones Cinematográficas s'estrena el Divendres 2 d'Octubre a les 17:45h al Zurich Film Festival, celebrat a Zurich.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Isabel Coixet nombrada Chevallier de l'Ordre des Arts et des Lettres de França

La directora se suma a la llista d'artistes condecorats per França com Borges, Bob Dylan o Ang Lee.

La distinció se li atorga en reconeixement a la seva aportació al món de l'art i de la cultura.

Truman i El Rey de la Habana guardonades a San Sebastián

El cinema català obté un molt bon balanç al Festival de San Sebastián. Han estat guardonades Truman, de Cesc Gay, Millor Actor ex aecuo a Javier Cámara i Ricardo Darín, i El Rey de la Habana, d'Agustí Villaronga, Millor Actriu a Yordanka Ariosa. Com a guardons paral·lels, també la crítica reconeixTruman adjudicant-li el Premi Feroz Zinemaldia a la Millor Pel·lícula.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat