Notícies

Diverses produccions catalanes participaran al Festival de San Sebastián

sansebastianfestival

La 63ª edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià ha fet públic part del seu cartell amb una notable presència catalana.

El Festival de Sant Sebastià, un dels festivals cinematogràfics més prestigiosos del món, ha desvetllat les pel·lícules que formaran part de la Secció Oficial així com els altres títols que s’inclouran a les altres seccions del certamen.

Pel que fa a les produccions catalanes podem trobar a la Secció Oficial Un dia perfecte per volar de Marc Recha, produïda per Batabat, El rey de la Habana d’Agustí Villaronga, produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas, Esencia Films  i Truman de Cesc Gay, produïda per Imposible Films i BD Cine. També dintre de la Secció Oficial i com a projecció especial, es troba No estamos solos de Pere Joan Ventura, produïda per Pere Portabella-Films 59, Asuntos y Cuestiones varias.

El botón de nácar de Patricio Guzman, produït per Atacama Production, Valdivia Film, Mediapro, France 3 Cinema, és el representant a la secció Horizontes Latinos. D’altra banda, a la Secció Nuev@s Director@s hi trobarem Paula d’Eugenio Cavenari (El Dedo en el Ojo, Mamá Hungara i Primerísimo Primer Plano) i a la Secció Zabaltegi es podran veure Un dia vi 10.000 elefantes d’Alex Guimerà i Juan Pajares (Several Studio, TVC i TVE), i La novia de Paula Ortiz (Get in the Pictures, Aragón Televisión i Mantar Films).

El llargmetratge Campo a través. Mugaritz, Intuyendo un Camino, de Pep Gatell, produït per La Fura dels Baus inaugurarà la secció Culinary Zinema, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Berlin i el Basque Culinary Center. També competirán en aquesta secció les produccions catalanes: Snacks, Bocados de una Revolución, de Cristina Jolonch i Verónica Escuer, produïda per Implementia Films i The Perfect Protein, de Caterina Barjau i Rafael Jorge Martínez, produïda per Boogaloo Films.

Pel que fa a la secció no competitiva Made in Spain, trobem tres produccions catalanes: El Camí més llarg per tornar a casa, de Sergi Pérez, produïda per Niu d'Indi i No Hay Banda SL, Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, de Javier Fesser, produïda per Zeta Cinema, i Requisits para ser una persona normal, de Leticia Dolera, produïda per Corte y Confección de Películas i El Estómago de la Vaca.

D’altra banda, el XIV Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine compta amb la presència del curtmetratge català Dona i Ocell, de Nicolás Gutiérrez Wenhammar, produït per Bande à Part: Escola de Cinema, El Dedo en el Ojo.
Finalment, a la secció de cinema d'aventura i esports d'acció Savage Cinema, s'hi projectarà Panaroma, de John Herranz Hernández, produït per Namuss Films.

El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià s’iniciarà el pròxim 18 de setembre amb un ventall de propostes diverses que engloben des del cinema d’autor al més comercial, passant pel cinema independent i les produccions de més rellevància.

+ info:: Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat