Notícies

Produccions catalanes nominades als II Premis Platino del Cinema Iberoamericà

premiosplatino

La gala, que se celebrarà a Marbella, serà retransmesa en directe per més de quinze televisions d'Amèrica Llatina, Espanya i Portugal.

Tot a punt per la segona edició dels Premis Platino que tindràn lloc el 18 de juliol al Starlite de Marbella. Promoguts per EGEDA i amb la col·laboració de FIPCA (Federació Iberoamericana de Productors Cinematogràfics i Audiovisuals), els premis volen continuar sent un gran esdeveniment de promoció internacional del cinema iberoamericà més enllà de les seves fronteres, a més de fomentar i consolidar la cinematografia i reconèixer la feina de tots els professionals del cinema.

Diverses produccions catalanes competiran pel guardó en diferents categories: el compositor Roque Baños opta al Premi Platino a la Millor Música Original per El Niño; Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo dirigida per Javier Fesser optarà al Premi Platino a Millor Pel·lícula d’Animació; Escobar: Paraíso Perdido d'Andrea Di Stefano, al Premi Platino a Millor Actor i 10.000 KM de Carlos Marques-Marcet ho farà al Premi Platino-Camilo Vives a la Millor Òpera Prima de Ficció Iberoamericana.

A la gala hi assistiran acadèmics com Maria Rosa Fusté, tresorera de la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català, Josep Maria Civit, director de fotografia i membre de la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català, Josep M. Queraltó, Membre d'Honor de l'ACC, Maria Lluïsa Pujol i Jordi S. Bonet, de la Fundación Aula de Cine Josep M. Queraltó, Antonia Nava, productora, Mercè Espelleta, actriu i directora de càsting, Teresa Enrich, productora o Tomás F. Naranjo, Director General de Kelonik.

Tot i només tenir dues edicions, els Premis Platino s’han convertit en un referent que serveix de plataforma d’exhibició i promoció de tot el cinema iberoamericà i de punt de trobada de molts professionals de l’àmbit cinematogràfic.

+ info: Premis Platino 2015

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat