Notícies

‘A Perfect Day’, candidata al premi LUX 2015

premiluxlogo

Creat per la Comissió Europea, el premi LUX està dedicat a impulsar la distribució del cinema europeu.

S’ha donat a conèixer la llista de pel·lícules seleccionades per a l’edició d’enguany dels Premis LUX, entre les quals sortiran les tres finalistes. Aquest any ha estat seleccionada la coproducció catalana A Perfect Day del director Fernando León de Aranoa, produïda per Reposado Producciones i Mediapro, amb la col·laboració de Televisión Española, Televisió de Catalunya, Telecable i Orange. A Perfect Day va tenir la seva premiere al Festival de Cannes durant el mes de maig, on va participar en la Quinzaine de Réalisateurs.

A la selecció inicial es presenten cinc òperes primes, un documental i dos llargmetratges dirigits per dones. A més, per primera vegada hi participa una pel·lícula islandesa. 45 years d’Andrew Haigh (Regne Unit), Rams de Grímur Hákonarson (Islàndia), The Measure of a Man de Stéphane Brizé (França), Mustang de Deniz Gamze Ergüven (França, Alemanya, Turquia i Qatar), Son of Saul de Lázló Nemes (Hongria), Toto and his sisters d’Alexander Nanău (Romania, Hongria), The Lesson de Kristina Grozeva i Petar Valchanov (Bulgària i Grècia) i The High Sun de Dalibor Matanić (Croàcia, Eslovènia, Sèrbia). Dels 10 films, tres arribaran a la final, participaran en els LUX Film Days 2015 i podran viatjar per les pantalles de tota la Unió Europea amb subtítols en 24 idiomes diferents.

En les darreres edicions dels premis LUX també hi ha participat altres pel·lícules catalanes. La Plaga, dirigida per Neus Ballús ho va fer l'any 2013 i Hermosa juventud de Jaime Rosales l'any 2014.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat