Notícies

L’Atlántida Film Fest aposta per la innovació cinematogràfica

atlantidasonard

Filmin i Sónar+D proposen una ruta per activitats, workshops i sessions “one-on-one” per descobrir les tendències més innovadores de l’audiovisual.

El festival de cinema online Atlántida Film Fest col·labora aquest any a Sónar+D amb una sèrie d’activitats que cobreixen els aspectes més variats del món cinematogràfic. Per una part, Jim Kolmar, programador de SxSW, parlarà de la seva experiència i els criteris que se segueixen a l’hora de programar continguts multidisciplinaris en un festival com SxSW, i per altra, Rutger Wolfson (ex-director del festival de Rotterdam) acompanyat de Juan Daniel F. Molero (guanyador del Tiger Award del 2015) explicaran com els formats més arriscats troben el seu espai en festivals.

Les formes de cine menys narratives i més experimentals també tindran el seu moment a Sónar+D de la mà de Thorsten Fleisch, creador independent que ha col·laborat amb el cineasta Gaspar Noé o el grup Basement Jaxx. El so al cinema es discutirà a través de conferències amb el compositor i paisatgista sonor Jacob Kirkegaard i el grup Secluded Bronte, col·laboradors habituals del director Peter Strickland.

Les activitats continuaran amb artistes com Chris Milk i Aaron Koblin que parlaran de nous projectes sobre realitat virtual, Jeremy Boxer que revelarà les claus de Vimeo i Justin Cone que repassarà els millors treballs en motion graphics. Com a novetat, es crea l’espai Realities+D dedicat a visualitzar continguts de realitat virtual in situ. S'hi podran veure una desena de pel·lícules, vídeos musicals i experiències interactives que es presenten per primera vegada després de ser seleccionades a festivals com Sundance o Tribeca.

Sónar+D acull aquest any també la segona edició del Digital & Media Summit una sessió guiada d’innovació col·lectiva organitzada per Barcelona Tech City i el Clúster Audiovisual de Catalunya. Paral·lelament, el Marketlab fomentarà la visibilitat dels treballs d’estudis creatius que fusionen tecnologies, disciplines i mitjans.

Després de superar els 40.000 espectadors durant les últimes dos edicions, l'Atlántida Film Fest també estrenarà noves seccions i comptarà amb quatre seccions: la secció Oficial, la secció Atlas, la secció (Anti)propaganda i la secció de Curtmetratges que es podràn veure del 9 de juny al 9 de juliol.

 + info: Atlántida Film Fest

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat