Notícies

S'inicia el curs sobre l’escriptura cinematogràfica: guió i creativitat

cursguioperactors

Impartit per Juan Carlos Sánchez-Marín, busca incentivar l’escriptura creativa i l’exposició d’idees en públic.

Durant les sessions s’abordaran diversos temes relacionats amb el guió i la creativitat com el concepte de ficció, l’argument, l’escriptura cinematogràfica, els passos previs al guió, el tractament, els recursos narratius, els diàlegs o el guió.

Juan Carlos Sánchez-Marín és professor de guió, story editor i guionista. Combina la seva feina de guionista d’animació amb la de ficció. Actualment desenvolupa el seu primer llarg amb el guanyador del Premi Goya 2011 al millor curt, Fernando Trullols. El 2005 guanya el I Premi Fructuós Gelabert de Guions atorgat per la Universitat Ramon Llull. El 2011 publica el llibre El guion hablado. Conversaciones con guionistas y/o directores del SXXI. És professor al Màster de guió cinematogràfic de la Fundació Taller de Guionistes de Barcelona, a la Universitat de Barcelona i al Grau de Mitjans Audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra.

Aquest curs està organitzat per l’Associació d’Actors i Directors Profesionals de Catalunya amb la col·laboració d’AISGE, el GAC i l’Acadèmia del Cinema Català.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat