Notícies

Mor el cineasta Manel Esteban

manel esteban

El reconegut cineasta barceloní, director, productor i director de fotografia, ha mort dimecres 3 de juny, a l’edat de 74 anys.

Manel Esteban va ser un dels grans representants de l’Escola de Barcelona, fent de director de fotografia de diversos films de Pere Portabella com Umbracle (1970), Cuadecuc, vampir (1970) o El sopar (1974). Com a director, va destacar per l’adaptació de la novel·la de Manuel Vázquez Montalbán Los mares del sur (1992) i la del còmic d’Ivà Historias de la puta mili (1993). 

La trajectòria de Manel Esteban, tanmateix, no es va limitar a la realització cinematogràfica i televisiva, essent també, durant deu anys (1996 al 2006), president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, institució que s’encarregava d’atorgar els Premis Carles Duran i posteriorment als Premis Barcelona.

L’any 2009, l’Acadèmia del Cinema Català el va fer Membre d’Honor en reconeixement a una carrera dedicada al cinema, figura representativa del setè art català. Amb el seu decés, l’Acadèmia està de dol i transmet condolences a la família i als amics.

El comiat/homenatge a Manel Esteban tindrà lloc dilluns 8 de juny a les 12h al Club Social de la SGAE a Catalunya (Passeig Colom 6 BCN).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat