Notícies

Carlos Marques-Marcet participa en una trobada de joves cineastes europeus organitzada per l’Acadèmia del Cinema Europeu

europeanfilmacademylogo

El Departament de Cultura, patró de l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA i l'Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europees, impulsen l’intercanvi d’experiències cinematogràfiques.

Del 5 al 8 de juny, en el marc de l’Avvantura Film Festival que es celebra a l'illa croata Ugljan, 13 joves cineastes de 10 països diferents d’Europa (Alemanya, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Irlanda, Israel, Montenegro, Polònia, Suècia i Suïssa) compartiran un cap de setmana llarg amb quatre professionals reconeguts membres de l’European Film Academy, EFA. Es tracta de l’activitat de l’Acadèmia europea Sunday in the Country que es celebra des del 1995, on els joves seleccionats comparteixen les seves inquietuds cinematogràfiques, visionen les seves pel·lícules i les analitzen en un entorn natural, on comparteixen la cuina, passejades i banys. A Sunday in the Country es crea una xarxa de relacions entre els cineastes de diferents nacionalitats que no es coneixien abans de la trobada, a través de l’intercanvi d’idees i experiències.

El cineasta català, Carlos Marques-Marcet, guanyador del Premi Gaudí al Millor Director i al Millor Guió junt amb Clara Roquet per 10.000 KM, i guardonat amb el Premi Goya al Millor Director Novell 2015, gaudirà de l’esperit col·laboratiu i d’aprenentatge en una estada on els joves assistents debatran sobre les diferents condicions de producció i finançament als seus països, les maneres de narrar una història i les qüestions tècniques que els preocupen. El programa inclou l’assistència de reconeguts professionals membres de l’European Film Academy, EFA: la productora de pel·lícules com Beyond i Cargo, Helena Danielsson, guardonada amb el Premi Eurimages 2012; Christophe Leparc, director de la Quinzaine des Réalisateurs de Canes que també ha treballat per a altres festivals de cinema com el International Women Directors’ Films Festival de Créteil o el Mediterranean Film Festival de Montpeller. Els amfitrions croates seran el director i productor Sergej Stanojkovski, que anualment organitza el Festival de Cinema de Avvantura a Zadar i Ognjen Sviličić, director de, per exemple, These are the rules i Armin que introduiran als participants en les tradicions locals i els guiaran per l’illa.

Per segon any consecutiu, un cineasta català assisteix al Sunday in the Country. L’any passat, juny 2014, va ser Neus Ballús, directora i guionista de La Plaga, qui va conviure 3 dies amb 13 joves europeus en una granja perduda enmig de la natura a Luxemburg. En aquest enllaç podeu veure la crònica de Neus Ballús després de la seva estada al Sunday in the Country 2014. El 2010 Sunday in the Country es va celebrar a Can Pifarrer (Girona), una masia del segle XVIII que va acollir els joves cineastes i al distribuïdor polonès Jakub Duszyński, al director i guionista alemany Dani Levy i al director i productor espanyol Antonio Saura.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és patró de l’European Film Academy i l’Acadèmia del Cinema Català és membre de la FAN of Europe, Film Academies Network of Europe de l’European Film Academy, EFA, des de juliol de 2013.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat