Notícies

Produccions catalanes premiades al DocsBarcelona 2015

docsbarcelonapremiatscatalans

Amb l’entrega de premis conclou l’edició d’enguany, on durant sis dies s’han pogut veure fins a 45 documentals.

Game Over va rebre el Premi Nou Talent per “la mirada especial amb la qual l’autora desconstrueix la crisi socioeconòmica, familiar i de maduració del protagonista” segons va destacar el jurat del DocsBarcelona. El documental, dirigit per Alba Sotorra, compta amb la producció de Promarfi Futuro 2010, Loto FilmsTelevisió de Catalunya, Dirk Manthey, Gaia Audiovisuals i Televisió Española. El film és un viatge per entendre les raons que empenyen un noi català de 24 anys a decidir que el seu destí és convertir-se en un mercenari. Un viatge exterior acompanyant el protagonista i la seva mare pels Estats Units on intentarà esdevenir un professional de la guerra. I alhora, un viatge interior a través de la memòria familiar (filmada obsessivament des del seu naixement) buscant les arrels del seu somni.

L’altra producció catalana guanyadora d’un premi va ser Mirant Amunt (Glance Up), d’Oriol Martínez i Enric Ribes, produïda per La Lupa Produccions. Aquest documental explica la història del Joan Pahisa i la seva passió pel bàsquet, que no seria res extraordinari si no fos perquè mesura exactament un metre d’alçada. En Joan té 28 anys i una gran passió: el bàsquet. La pel·lícula l'acompanya en un viatge als Estats Units, a on ens ensenya com es veu el món des d’un metre d’alçada.

La once (Tea Time) de la directora xilena Maite Alberdi s’ha emportat el Premi a la Millor Pel·lícula del festival, La mirada del silencio de Joshua Oppenheimer el Premi del Públic i el Premi Amnistía Internacional. El premi DOC-U dedicat a les produccions universitàries va recaure en En el bar de Itsaso Arizkuren. El Premi Pro-Docs al Millor Documental Televisiu Català de 2014 va recaure en El Gran Silenci: Horta de Sant Joan de Carles Caparrós, i el Premi al Millor Prototip del Webdocs Pophaton InterdocsBarcelona va ser per Paraules de Barcelona, un projecte desenvolupat per Anna Giralt Gris, Ruben Idrobo, Juan Lesta, Jorge Mireles, Valentina Moreno, Ariadna Rodríguez Masià, Mario Trigo i Berto Yañez.

El Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona va omplir els cinemes Aribau Club, el CCCB i la Pedrera amb més de 6.000 espectadors, un increment respecte a la passada edició.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat