Notícies

Arrenca la convocatòria per a participar al "Som Cinema, Mostra de Cinema i Audiovisual Català"

somcinema

La Mostra de Cinema i Audiovisual Català presenta novetats en la 6a edició, que tindrà lloc del 21 al 25 d’octubre.

Fins el 30 de juny, la Mostra de Cinema i Audiovisual Català obre el període d’inscripció de les cinc seccions competitives: documental curtmetratge, documental llargmetratge, curtmetratge de ficció, llargmetratge de ficció i web-sèrie.

La Mostra ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisual universitàries dels territoris de parla catalana. Som Cinema reconeix i estimula el talent emergent i manté, des dels seus inicis una relació excel·lent amb les escoles de cinema de Catalunya (ESCAC, CECC, ECIB, Claqueta y Acción, Plató de Cinema, etc.) i amb les diferents Àrees d’Audiovisual de les universitats catalanes (Màster de Documental Creatiu de la UAB, Blanquerna-URL). En cada edició mostra la qualitat de les realitzacions dels futurs professionals de la indústria audiovisual produïdes al Principat, sense oblidar les produccions provinents de les comunitats de parla catalana (País Valencià, les Illes, la Catalunya Nord, la Franja o Andorra), que han comptat sempre amb una destacada presència. En les cinc edicions celebrades fins al moment, la Mostra s’ha configurat com un aparador excel·lent del talent cinematogràfic i audiovisual emergent.

Com a novetat, s’instaura el I Premi d’Arts Audiovisuals per al Millor Llargmetratge de Ficció destinat a produccions de cinema d’autor, independent i òperes primes, dotat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida amb 5.000 €.

Una altra innovació d’enguany se centra en l’apartat de documentals que es divideix en dues categories: Documental Curtmetratge i Documental Llargmetratge i la creació de la secció dedicada a les web-sèries que ara optaran al Premi del Públic.

Les bases i el formulari d'inscripció es poden consultar al web www.somcinema.cat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat