Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant el mes de maig

presenciamaig

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò durant el mes de maig.

Pel·lícules programades
Pel·lícules premiades

PRESÈNCIA

Produccions catalanes a DocumentaMadrid
Del 30 d’abril al 10 de maig

Fins a 7 produccions catalanes es veuen a la 12a edició de DocumentaMadrid 2015:
Ajoblanco, crónica en rojo y negro, dirigida per David Fernández de Castro i produïda per Lastor Media.
Un lloc on caure mort, dirigida per Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas amb producció de Boogaloo Films.
No todo es vigilia, dirigida per Hermes Paralluelo i produïda per El Dedo en el Ojo.
La casa del meu pare, dirigida per Francina Verdés i produïda per Francina Verdés i Festival Punto de Vista – Fundación INAAC.
Game Over, dirigida per Alba Sotorra amb producció de Promarfi Futuro 2010, Loto Films, Televisió de Catalunya, Dirk Manthey, Gaia Audiovisuals i Televisión Española.
Yorgos, dirigida per Jose Domingo Rivera Villegas i Paco Toledo, i produïda per Ando Liado, Talatala i Nomade DocsFilms.
Take Me to the Moon, dirigida per Enric Ribes i Oriol Martínez, i produïda per La Lupa Produccions.

Presència catalana al Festival de Cine Español de Italia
Del 7 de maig al 12 de maig

El festival ret un homenatge a Isabel Coixet pel 20è aniversari de Cosas que nunca te dije. També es pot veure 10.000 KM de Carlos Marques-Marcet, Los tontos y los estúpidos de Roberto Castón, Murieron por encima de sus posibilidades d’Isaki Lacuesta, El somni del Celler Can Roca de Franc Aleu i Alacrán enamorado de Santiago Zannou.

Produccions catalanes al Festival de Cannes 2015
Del 13 de maig al 24 de maig

A la Quinzaine des Réalisateurs es veu A Perfect Day de Fernando León de Aranoa i produïda per Reposado Films i Mediapro.
A l’Atélier Cinéfondation es troba Lands of Loneliness de Meritxell Colell Aparicio, produïda per Polar Star Films.
A la Sélection Cinéfodation es projecta Victor XX de Ian Garrido López produïda per ESCAC Films.
A Producers on the move hi participa la productora Montse Triola.
També es veuen Lobos sucios (de Simón Casal de Miguel amb producció d’Agallas Films, Dream Team Concept i Left Field Ventures), Cómo sobrevivir a una despedida (de Manuela Moreno, produïda per Nostromo Pictures i AtresMedia), Dos a la carta (de Robert Bellsolà i produïda per Aiguaviva Films), Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo (de Javier Fesser, i produïda per Zeta Cinema), Summer Camp (dirigida per Alberto Marini i produïda per Castelao Productions i Rebelión Terrestre), Sweet Home (de Rafael Martínez, i producció de Castelao Productions), El cadáver de Anna Fritz (dirigida per Hèctor Hernández Vicens i produïda per Benecé Produccions, A contraluz Films, Corte y Confección de Películas, Playtime Movies i Silendum Films), El botón de nácar (de Patricio Guzmán, i producció d'Atacama Productions, Valdivia Film, Mediapro, France 3 Cinema), Rastres de sàndal (de Maria Ripoll, produïda per Pontas Films) i Truman (de Cesc Gay, produïda per Imposible Films i BD Cine).

Game Over, Mirant Amunt i En el bar premiades al DocsBarcelona 2015

Del 25 de maig al 31 de maig

Game Over, d'Alba Sotorra, produïda per Promarfi Futuro 2010, Loto Films, Televisió de Catalunya, Dirk Manthey, Gaia Audiovisuals i Televisión Española, rep el premi Nou Talent que atorga el Jurat a la millor pel·lícula dels directors debutants. Mirant Amunt, d’Oriol Martínez i Enric Ribes amb la producció de La Lupa Productions guanya el premi del públic en la categoria Docs&Teens. El curtmetratge documental En el bar, d’Itsaso Arizcuren guardonat amb el premi de la secció DOC-U dedicada a la millor producció documental universitària.

 Cinc pel·lícules catalanes nominades als premis Platino

La segona edició dels Premis Platino ha seleccionat cinc produccions catalanes per optar a diferents guardons. Benicio del Toro ha estat nominat a millor actor per Escobar: paraíso perdido de Andrea Di Stéfano amb producció de Chapter 2, Nexus Factory, Jaguar Films i Paradise Lost Film. La distancia más larga de Claudia Pinto, produïda per In Rodeos Films i Catro Producciones Cinematográficas, i 10.000 KM de Carlos Marqués-Marcet, produïda per Lastor Media i La Panda, opten al premi millor opera prima de ficció iberoamericana. Entre les nominades a millor música original hi trobem El niño de Daniel Monzón, amb la producció de Maestranza Films, Vaca Films Studio, Telecinco Cinema i Ikiru Films. Mortadelo y Filemón contra Jimmy el cachondo de Javier Fesser, produïda per Zeta Audiovisual, competirà pel guardó a millor pel·lícula d’animació.

 

PREMIS

4 de maig: Elena Ballester, figurinista de Born, guanya el premi “Cavallo Di Leonardo” a Millor Disseny de Vestuari al Milano International Film Festival.

5 de maig: Born s'emporta l’estatueta a la Millor Actriu Principal per la interpretació de l’actriu principal Vicky Luengo com a Mariana, un dels personatges principals de la pel·lícula, al New York City International Film Festival.

7 de maig: El curtmetratge El adiós, de Clara Roquet, guanya 3 premis al Columbia Film Festival de Nova York.

9 de maig: Glance Up (Mirant Amunt), dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez, rep el Premi a la Millor Producció Catalana al BCN Sports Film Festival 2015.

22 de maig: Victor XX, curtmetratge dirigit per Ian Garrido López, queda en tercera posició a Cinéfondation Selection.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat