Notícies

Finalitza la 6a edició del BCN Sports Film Festival

bcnsportfilmpremi

Valley Uprising va rebre l'Àmfora Ciutat de Barcelona, mentre que el Premi a la Millor producció catalana va ser per Glance Up.

Valley Uprising, documental nord-americà de Nick Rosen i Peter Mortimer, amb producció de Zachary Barr, tracta sobre la història que no s’ha explicat mai de la contracultura dels Estats Units, la del Yosemite Valley. Durant cinquanta anys, els colossals cingles de Yosemite han convidat exploradors i bojos a deixar enrere el materialisme i a llançar-se a l’aventura des de les alçades de la roca solitària. Va recollir el premi Montse Majench, directora de l’Acadèmia del Cinema Català, en nom dels directors.

El premi especial del jurat –format per Albert Font, director d’Àreadaptada, João Garção Borges, director; Ferran Martínez, esportista; Bibiana Schönhöfer, actriu i Mª Encarnació Soler, membre de CINEMA-RESCAT– va ser per Bagdad Messi (Bèlgica, 2013) de Sahim Omar Kalifa, amb producció de Hendrik Verthé.

El Premi a la Millor Producció Catalana va ser per Glance Up, documental dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez produït per La Lupa Produccions.

L'acadèmica i cofundadora de Mister Karton, Mireia Carles Grau, ha realitzat per segon any consecutiu l’escenografia i la decoració del BCN Sports Film Festival 2015.

+ info: Palmarès Barcelona Sports Film Festival 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat