Notícies

Centenari Orson Welles a la Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca oferirà una àmplia retrospectiva sobre Orson Welles que inclou cinema, teatre, literatura, exposicions i un seminari internacional durant els pròxims mesos.

El 6 de maig del 2015 es compleixen cent anys del naixement d’Orson Welles, un artista pluridisciplinari essencialment conegut per la seva faceta cinematogràfica, però que també va estendre la seva activitat al teatre, a la ràdio, a la televisió, a la política i, fins i tot, a la màgia.

La Filmoteca de Catalunya commemora aquest esdeveniment amb un ventall d’activitats que inclouen una àmplia retrospectiva de la seva obra al cinema i la televisió –amb la inclusió de materials inacabats i inèdits–, una emissió radiofònica amb fragments dels seus espais dramàtics, un espectacle teatral protagonitzat per Josep Maria Pou i Carles Canut i un seminari internacional sota el nom Orson Welles, un artista multidisciplinari, que comptarà amb la participació de Chris Welles Feder, filla del cineasta i l’actor Keith Baxter, que reunirà també els principals experts mundials en l’obra d’Orson Welles.

La Filmoteca també acollirà la presentació de tres llibres sobre l’autor de Citizen Kane i una petita exposició de fotos de Colita –fetes durant el rodatge de Chimes at Midnight a Cardona, un dels escenaris originals del
film. Justament, un dels punts culminants de l’homenatge tindrà la col·legiata d’aquesta ciutat com a escenari: el 5 de juny, cinquanta anys després de l’estrena de la pel·lícula, s’hi projectarà Campanades a mitjanit. Un acte especialíssim en què participaran la filla del cineasta, Chris Welles Feder, i un dels protagonistes del film, l’actor Keith Baxter.

A més, es presentaran les darreres novetats editorials amb Orson Welles com a protagonista. Biografies i treballs crítics d’experts que han estudiat les diverses facetes de la seva obra i el seu pas pels països on va treballar.

Podeu consultar la programació de totes les activitats a la Filmoteca de Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat