Notícies

Biblioteques de Barcelona convoca vuit realitzadors de cinema català en un cicle sobre films i lectura

bibliotequescinema

A "Biblioteques, llibres i lectura, escenaris de ficció" hi participen professionals com Esteve Riambau, Neus Ballús o Sergi Cameron.

La figura del llibre i els espais de lectura tenen un paper recurrent tant en la vida com en el cinema: trobades a biblioteques, el poder del coneixement o romàntics lectors de poesia. És fixant-se en la relació entre llibres i cinema que Biblioteques de Barcelona organitza el cicle Biblioteques, llibres i lectura, escenaris de ficció.

Amb el denominador comú de la lectura a la gran pantalla, vuit realitzadors de cinema català parlaran de vuit pel·lícules on els llibres i el coneixement tenen un paper destacat. Amb conferenciants de luxe, el cicle consistirà en xerrades sobre els films en qüestió a partir de la projecció d’alguns fragments de la pel·lícula.

Així doncs, Sergi Cameron parlarà de La classe de Laurent Cantet, un film on el coneixement i l’educació tenen un rol important (4/05). A Amour fou, presentat per Anna Petrus, un jovenet és captivat per l’imaginari romàntic de la poesia (7/05); mentre que a Elephant de Gus Van Sant, presentat per Óscar Pérez, se’ns presenten els perills d’una societat deshumanitzada (20/05). D’altra banda, Pere Alberó parlarà de Confidencias de Luchino Visconti (11/05) i Mia de Ribot es fixarà en àngels de negre que es passegen per biblioteques: El cielo sobre Berlín de Wim Wenders i la seva parent nord-americana, City of Angels (12/05).

Finalment, el director de la Filmoteca de Catalunya presentarà Tota la memòria del món d’Alain Resnais (18/05), Sergi Bernal parlarà de la repressió dels mestres de la República que es presenta a El retratista (22/05) i la premiada directora Neus Ballús comentarà En la casa, film de François Ozon (25/05).

+ info Biblioteques, llibres i lectura, escenaris de ficció 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat