Notícies

Manifest en defensa de la producció independent

Dimecres 22 d'abril PROA ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar la greu situació en la qual es troba el sector de la producció audiovisual independent a Catalunya arran de l'aturada en la signatura de nous contractes de produccions audiovisuals que s'està produint desde la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals).

El president de PROA, Raimon Masllorens, acompanyat de David Matamoros, president de l'associació Pro-Ficció, Tono Folguera, president de Pro-Docs, Tony Albert, president de Pro-Animats, Joan Ginard, president de PAC així com d'una nutrida representació dels productors afectats, ha llegit el Manifest en Defensa de la Producció Audiovisual Independent. 

L'acte també ha comptat amb la presència d'Isona Passola, Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Xavier Guitart i Joan Rosés, pel Clúster de l'Audiovisual, J. Francesc Marco, en representació del PSC, Dolors Camat, en representació d'ICV i Sergi Sabrià en representació d'ERC.

Així mateix, el Manifest ha rebut el support de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, la Facultat de Comunicació de la Ramon Llull i el Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual de la Universitat de Lleida.

Masllorens ha fet una crida a la implicació dels Partits Polítics i ha recordat que el sector audiovisual aglutina 27.000 llocs de treball, directes i indirectes. També ha recordat que malgrat la reducció del 56% de la inversió per part de TV3 en producció independent desde 2010, s'han seguit produint les mateixes hores amb la mateixa qualitat. Una situació que, tanmateix, arribar ara a un carreró sense sortida amb l'aturada dels contractes.

Així mateix Masllorens ha recordat que qui acabarà patint les conseqüències d'aquesta situació és l'espectador i ha afegit que "una societat sense audiovisual potent acaba sent com una família sense àlbum de fotos".

A l'acte també s'ha projectat el VIDEO que els productors han preparat per recolzar el Manifest i que podeu veure a aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat