Notícies

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 27 personalitats i 15 entitats

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

D'entre les 27 personalitats que rebran la distinció en l'edició d'enguany, destaquem als següents membres de l'Acadèmia:

Josep Miquel Aixalà i Martí
Realitzador de publicitat i editor de cinema i vídeo. Pel conjunt de la seva activitat en el sector de la comunicació audiovisual, en el qual ha excel·lit mitjançant el treball a la productora Ovideo o al grup Mediapro, entre altres referents, i la seva intervenció en films, anuncis i programes televisius. Ha col·laborat amb creadors prestigiosos i ha aconseguit diversos premis, la majoria en festivals internacionals. També cal destacar-ne l'activitat docent.

Joan Pera
Actor de teatre, cinema i televisió, un dels més populars en el món de l'espectacle a Catalunya des d'un sentit de l'humor genuí. Entre els seus èxits cal esmentar el paper de nebot de Joan Capri a la sèrie d'humor Doctor Caparrós, medicina general, i la seva interpretació en la comèdia de Neil Simon La extraña pareja, juntament amb Paco Morán. També destaca com a director i actor de doblatge, singularment de Woody Allen.

Mercè Sampietro i Marro
Actriu. Per la seva trajectòria de conjunt en els àmbits del cinema, el teatre, la televisió i el doblatge. Vinculada des de sempre a l'escena, la seva versatilitat li ha proporcionats èxits merescuts en el món de l'espectacle. Del 2003 al 2006 va presidir l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. Les sèries televisives en les quals ha intervingut, entre les quals les produïdes per Televisió de Catalunya, han posat més a l'abast la qualitat del seu treball.

Anna Soler-Pont
Agent literària, productora audiovisual i escriptora. Per la vàlua d'una activitat destacada a partir del 1992 amb la fundació de l'agència Pontas, que li procurà projecció internacional. És rellevant la promoció internacional que ha fet de la literatura dels països d'Àfrica. Comissària el 2007 del programa de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, també ha impulsat projectes per al cinema i la televisió i ha elaborat una antologia de contes africans, a més de ser coautora de la novel·la Rastres de sàndal.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat