Notícies

Sigues Jurat del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu i passa un dia a la Filmoteca de Catalunya

Busquem joves d'entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 3 de maig de 2015 vulguin fer de Jurat en un Premi de cinema jove europeu simultàniament compartit amb 23 ciutats del continent.

Es tracta de passar el diumenge 3 de maig a la Filmoteca de Catalunya per veure tres pel·lícules europees juvenils que han estat prèviament seleccionades per una comissió, analitzar-les i debatre per finalment votar quina és la que mereix el premi. La sessió començarà a les 9:00 del matí per donar pas a la projecció de les tres pel·lícules finalistes i debatre fins dos quarts de set de la tarda.

Les votacions es transmetran via streaming, conjuntament amb les altres ciutats participants, des de Erfurt (Alemanya), on assisteixen els directors dels films nominats. Dos membres del jove jurat de Barcelona, acompanyats de personalitats del cinema català, seran els encarregats d'anunciar el resultat dels vots emesos a la Filmoteca de Catalunya.

Veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants de cinema, parlar i decidir sobre la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i conèixer millor la Filmoteca de Catalunya és una experiència nova, diferent, en un marc europeu que no podeu deixar de viure.

Els monitors i les monitores de Drac Màgic seran els encarregats d'introduir les pel·lícules abans de les projeccions, proposant tècniques per a analitzar la imatge i el contingut i de conduir el debat després del visionat i abans de les votacions. Els participants han d'aprendre la responsabilitat de formar part d'un jurat. Les projeccions seran en versió original subtitulades al català. Els joves poden anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions però no als debats.

Els aspirants a participar-hi han de fer una preinscripció, que inclou les dades dels seus responsables.

 

PREINSCRIPCIONS

Data límit: 17 d'abril 2015

Les inscripcions no seran valides sense confirmació per part de la Filmoteca. Aforament limitat.

Dades per a la preinscripció - Joves de 12 a 14 anys

Nom: ____________________
Cognoms: ________________
Edat: ____________________

Nom i cognoms del representant legal de l'infant: ____________
Adreça de correu electrònic: ____________
Núm. de telèfon: _____________________

Si esteu interessats en fer una preinscripció, cal que envieu les dades anteriors al correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Més endavant rebreu tota la informació i el formulari d'inscripció definitiu a la vostra adreça electrònica.

Els objectius de l'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l'instaurar fa quatre anys el Premi del Públic Jove, són promoure l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, història i cultura europees. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

L'Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d'acadèmies de cinema europea, Film Academies Network, FAN of Europe, col·labora en l'organització d'aquest acte.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat