Notícies

Cinema d’autor programat per joves

Neix a Barcelona un projecte pioner a nivell estatal: una programació de cinema a càrrec de joves cinèfils d'entre 15 i 18 anys, especialment adreçada al públic jove.

Entre març i juliol de 2015, tindrà lloc el primer cicle de cinema programat per UJAC (Unió Jove Alternativa Cinemàtica) i que porta per títol Pantalla Alternativa. Un divendres al mes es projectarà un film escollit pel grup de joves programadors: són ells qui trien els títols, dissenyen els elements de difusió i la campanya de comunicació, presenten les pel·lícules, conversen amb els convidats... La programació aposta clarament pel cinema d'autor obrint així un espai perquè el públic jove descobreixi un cinema que habitualment no té a l'abast o desconeix.

Les sessions són gratuïtes i obertes a tots els aficionats al cinema. Tenen lloc a l'Auditori de Sant Martí, inaugurat recentment i que té com a objectiu potenciar i dinamitzar l'activitat cultural del Districte.

Després de diverses reunions de treball, divendres 13 de març es va inaugurar Pantalla Alternativa amb la pel·lícula Paranoid Park (Gus Van Sant, 2007), un film de marcat caràcter experimental que narra la història de l'Alex, un adolescent aficionat al monopatí a qui la vida li dóna un gir després d'un desafortunat accident.

El grup de joves programadors es reuneix cada divendres a la tarda a les instal·lacions del Centre Cívic Sant Martí.

El projecte és una iniciativa de l'Auditori de Sant Martí i l'associació A Bao A Qu, dedicada a la pedagogia de la creació, i en particular, del cinema, i responsable del programa 'Cinema en curs'. Es desenvolupa en el marc del projecte europeu "Moving Cinema", liderat per A Bao A Qu.

Més informació sobre el projecte a:
http://abaoaqu.org/activitat/programaci-cinema-lauditori-sant-mart
http://ccivics.bcn.cat/auditorisantmarti/pagina/8023
Twitter: @ujac_bcn / FB: UJAC

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat