Notícies

Egeda duu a terme diferents accions per lluitar contra la pirateria

Són moltes les accions que Egeda porta a terme per protegir la propietat intel·lectual dels seus socis, encara que en ocasions no són del tot conegudes. Un exemple d'això ha estat l'emissió, el passat 18 de febrer, del programa Comando actualidad, amb un especial dedicat a la pirateria en el què ha participat Egeda.

El programa realitza un retrat robot de la pirateria des de diferents àmbits i com afecta a la indústria, a l'ocupació i a la riquesa del país, incloent les pèrdues que origina en la Hisenda Pública. Podeu accedir a més informació del programa a través del següent enllaç.

Una altra de les accions en les què Egeda participa, conjuntament amb la resta d'indústries creatives, és en l'elaboració i publicació de l'Observatori de la pirateria i hàbits de consum digitals. Les dades de 2014 es presenten el 10 de març de 2015.

Aquest estudi, que es publica des de l'any 2009, és l'única eina vàlida per mesurar la pirateria i la seva evolució a Espanya, així com el seu impacte en les indústries de continguts i en l'economia del país. Tots els anys s'organitza una presentació que té un gran impacte mediàtic. Una còpia de l'estudi s'envia a les institucions i a polítics i parlamentaris, per tal que coneguin la realitat de la pirateria i prenguin cartes sobre l'assumpte d'una vegada per totes.

Podeu trobar tots els informes de l'observatori en aquest enllaç.

Una de les accions de conscienciació poc coneguda però altament gratificant ha estat la posada en marxa d'un taller per a nens d'entre vuit i deu anys sobre educació i respecte de la propietat intel·lectual. Aquesta experiència pilot, iniciada l'any 2014, s'ha desenvolupat en deu col·legis de Madrid amb la participació de més de mil nens. 

Més coneguda, ja que prop de quatre-cents socis d'Egeda ja n'han fet ús, és la tasca de prevenció, protecció i monetització d'obres i gravacions audiovisuals que Egeda ofereix a Youtube. Egeda va signar al juliol de 2013 un acord amb la companyia nord-americana, convertint-se en partner de la plataforma i habilitant-se així com a gestora de les obres dels seus socis a youtube. En aquest temps han generat més de sis mil arxius que protegeixen les seves respectives obres audiovisuals. El sistema ha realitzat prop de cinc-centes mil reclamacions automàtiques per infracció de drets i cada vegada és menys freqüent trobar obres espanyoles completes a youtube evitant d'aquesta manera la seva pirateria. Per poder realitzar aquesta gestió és necessari que Egeda compti amb una autorització contractual manada pel productor o el titular de l'obra.

Finalment, una de les principals activitats antipirateria d'Egeda és la de recerca i denúncia contra els pirates i les pàgines pirata. Això ha donat lloc, en els últims mesos, al tancament de les dues pàgines pirata més populars d'Espanya, películasyonkis-seriesyonkis i películaspepito-seriespepito, així com a la detenció policial dels responsables d'aquestes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat