Notícies

Arriba el Mecal 17 – el Festival de Curtmetratges i Animació de BCN

El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona celebra la seva 17ª edició del 11 de març al 10 d'abril, consolidat com un referent a nivell nacional internacional entre els festivals de curtmetrAtges i animació.

El certamen, amb 350 curtmetratges de més de 35 països, es divideix en quatre seccions oficials a competició: Internacional, Obliqua, Documental i Animació; i més de 26 categories de diverses temàtiques que conformen les anomenades seccions paral·leles.

La nova edició es desenvolupa al llarg del mes de març i abril, amb una pausa per les festes de Setmana Santa. Les projeccions i altres activitats es concentraran de dijous a diumenge en diferents espais culturals de referència com són el CCCBl’Arts Santa Mònical’Institut Francès de Barcelona, la Fàbrica Moritz i els Cinemes Girona.

El país convidat enguany és Suècia amb múltiples programes, dels quals cal destacar la projecció de curts. 

A la secció Talents Catalans es projecten: Joventut solitud de Jesús BoyeroIris DomatoTeresa MataEloi Teixidor i Nihan YildizLes Claus de Pau LópezAlex de Laura Garcia0,60mg de Gerard Martí Rodríguez i la guanyadora del Goya i nominada als Premis Gaudí, Café para llevar de Patricia Font. Tots ells demostren la qualitat dels artistes autòctons.

També hi haurà seccions de Talents EspanyolsEspecial Terror i Especial Sexe, la Secció Womart, de visions femenines, i la Secció infantil.

Pel que fa a l’oferta d’activitats, el festival presenta conferències, workshops... dels quals destaquem:

Coaching de crowdfunding - Verkami

Selecció de 8 projectes de curtmetratge en desenvolupament per una sessió d’assessoria per productors i directors. S'oferiran consells en quatre àmbits diferenciats: legal, financer, distribució internacional i ventes.

Coaching de curtmetratges

Sessió d’assessoria per productors i directors que tinguin un projecte de curtmetratge. Es seleccionen 6 projectes.

Jornada Media

Conferències i trobades per a professionals de l’animació amb l'objectiu d’ampliar horitzons. Els productors que vulguin participar en aquestes sessions d’assessorament han d’enviar una descripció del seu projecte.

Dia: 10/04/2015 - 10/04/2015

Lloc: Barcelona, Espanya

Data límit: 28/02/2015

Per a més informació, feu ‘clic’ aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat