Notícies

Animac – Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

Animac, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, celebra aquest any la seva 19a edició del 19 al 22 de febrer a Lleida. La programació d’enguany gira al voltant del tema La mà de l’artista celebrant la multiplicació de les produccions ‘fetes a mà’.

 

Animac, el festival especialitzat més veterà de tot l’Estat espanyol, presenta enguany una llista de llargmetratges d'animació de productores independents d'excepcional qualitat, entre els que trobem l’estrena a Catalunya de Rocks in My Pockets, òpera prima de l’autora letona afincada a Nova York, Signe Baumane (preseleccionada als Oscar);Song of the Sea, joia de l’animació tradicional del director de The Secret of Kells, Tomm Moore; i la recentment nominada als Oscar i primícia a Espanya, Seth's Dominion, un documental animat sobre Seth, el gran dibuixant de còmic canadenc. També hi trobarem les meravelloses O Menino e o Mundo d’Alê Abreu guanyadora del darrer Grand Cristal d’Annecy; Truth Has Fallen de Sheila Sofian, documental animat sobre innocents empresonats; i l’emocionant Giovanni's Island, recent treball de Mizuho Nishikubo, dels estudis japonesos IG.


El convidat especial d’aquesta edició és Piotr Dumała (1956, Varsòvia), guanyador del Grand Prix en el recent festival d’Ottawa amb el seu últim i impressionant curt Hipopotamy, que es podrà veure a Animac.


Animac també comptarà amb la presència excepcional de l'animador experimental i artista plàstic Pierre Hébert (Montreal 1944), deixeble del referent mundial de l'animació experimental, Norman McLaren, qui presentarà les seves pel·lícules i les del seu mestre, en una carta blanca i oferirà als amants de l’animació més propera a les arts plàstiques una imperdible masterclass.

 

La mostra completa la seva programació amb activitats nocturnes al Cafè del Teatre com ara la projecció “Porque me da la gana”, una nit “friki” amb una selecció de les animacions internacionals més inesperades i trenca-motlles de la temporada.

 

Els germans Grangel reben el Premi Trajectòria de l’Animac

Animac presenta enguany el nou Premi Trajectòria, que en el seu naixement honrarà els 25 anys d'existència de l’Studio Grangel, fundat per Carles i Jordi Grangel, juntament amb Carles Burgès.

 

Jordi i Carles Grangel, recentment nomenats Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català, imparteixen una conferència sota el títol ‘Grangel Studio, 25 anys de gran caràcter’ el diumenge 22 de febrer de 2015 a les 17:30h a La Llotja (Sala Leandre Cristòfol) oberta a tots els públics. Els germans Grangel, ens submergeixen així, entre bastidors, en algunes de les produccions animades més destacades de Tim Burton, Peter Lord o la productora Dreamworks.

 

Els curts, ànima de la Mostra

 

Animac, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, celebra aquest any la seva 19a edició del 19 al 22 de febrer a Lleida. La programació d’enguany gira al voltant del tema La mà de l’artista celebrant la multiplicació de les produccions ‘fetes a mà’.

 

D’entre els curtmetratges, que segueixen sent l'ànima de la mostra, destaquen les produccions catalanes com el nominat als VII Premis Gaudí, Bloquejats apilats dirigit per Anna Solanas i Marc Riba, produït per I+G Stop Motion; Foamy dirigit per Eduard Puertas i produït per Citoplasmas; Rudy the Cloud Boy dirigit per Mercedes Marro Producció, Tomavistas, Televisió de Catalunya, Frima Studio i Telegael; i, Tengo Miedo dirigit i produït per Laura Ginès.

 

També són presents al festival obres internacionals com, entre molts d'altres: Le Sens du toucher de Jean Charles Mbotti Maloto, el recent candidat als Oscar Me and my Moulton de Torill KoveLluvia en los ojos, de la mexicana Rita Basulto; una nova estètica a l’animació de plastilina amb Eager d’Allison SchulnikWonderde Mirai Mizue; o el Millor curt de l’any 2014 segons els crítics i especialistes Pilots on the Way Home, de la parella d’Estònia Olga i Priit Pärn.

 

Programació curtmetratges catalans

 

Tengo Miedo. dins la sessió Curts 2.

Divendres, 20 de febrer / 19 h. La Llotja, Sala Ricard Vinyes.
Diumenge, 22 de febrer / 19 h. CaixaForum.

 

Bloquejats Apilats dins la sessió Petit Animac 2. Una pila d’amics.

Dissabte , 21 de febrer / 12 h. CaixaForum.
Diumenge, 22 de febrer / 12.30 h. La Llotja, Sala Ricard Vinyes.

 

Foamy, dins la sessió La força de la imaginació per a Cicle mitjà i superior. Sessió escolar.

Dimecres, 18 de febrer / 9.30 h. La Llotja, Sala Ricard Vinyes.
Divendres, 20 de febrer / 9.30 h, 11 h. La Llotja, Sala Ricard Vinyes.

 

Rudy the Cloudy boy, dins la sessió Animac Cartoon 1. Sèries i pilots per als més petits.

Dijous, 19 de febrer / 17.30 h. La Llotja, Sala Leandre Cristòfol.
Diumenge, 22 de febrer / 12 h. CaixaForum.

 

Per a més informació sobre la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, feu 'clic' aquí

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat