Notícies

La festa del cinema català, en directe a 28 televisions del país

Televisió de Catalunya produeix la Gala dels VII Premis Gaudí i cedeix el senyal a les televisions locals. El web de l’Acadèmia del Cinema Català i dels diaris La Vanguardia, El PeriódicoAra també oferiran en streaming la cerimònia.

Abans de la gala, les televisions locals emetran l’especial La Nit dels Gaudí, amb els protagonistes de la vetllada en un especial que també inclou l’estrena del documental produït per La Xarxa de Comunicació Local Vides de cine, dedicat a Ventura Pons, Premi Gaudí d’Honor– Miquel Porter, i als nous Acadèmics d’Honor. 

La gala de lliurament dels VII Premis Gaudí premiarà les millors produccions cinematogràfiques de l’any 2014 en 22 categories i es podrà veure en directe i en prime time la nit del diumenge 1 de febrer per TV3, després del Telenotícies Vespre (21.50 hores). Gràcies a l’acord de col·laboració signat amb La Xarxa de Comunicació Local, aquesta gran nit de cinema també s’emetrà per més d’una vintena de televisions locals (Canal 10 Empordà, Canal Blau TV, Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Canal Terres de l'Ebre, Cugat.cat, EL 9 TV, El Punt Avui TV, ETVLleida TV, m1tv, Penedès TV, Pirineus TV, TAC 12, Televisió del Berguedà, TV Costa BravaTV Ripollès, VOTV, Banyoles Televisió, TV Girona, Olot Televisió i TV10 Sant Esteve), i en streaming pels webs de l’Acadèmia del Cinema Català [www.academiadelcinema.cat] i els diaris La Vanguardia [www.lavanguardia.com], El Periódico [elperiodico.cat] i Ara [www.ara.cat]. BTV emetrà la gala dels Gaudi 2015 integra, en diferit, al termini del directe de TV3, aproximadament a les 00:00h del diumenge.

Dissabte 31 de gener, a les 22.25, en una nova edició de ‘Sala 33’, Àlex Gorina conversarà amb Neus Ballús, directora de La plaga, la cinta guanyadora del Gaudí a la millor pel·lícula de l'any passat. Després, a partir de les 00.05, el programa Curtcircuit 33 emetrà els quatre curtmetratges nominats: 

Alex, escrit i dirigit per Laura García i produït per Escac Films

Café para llevar, escrit i dirigit per Patricia Font, i produït per Escac Films;

El corredor, dirigit per José Luis Montesinos, escrit per Iakes Blesa i José Luis Montesinos, produït per Caduco Films i Bastian Films

Line-Up, dirigit per Àlex Julià Rich, escrit per Dani Campmany, produït per Igloo Films S.L.

La gala és una producció de l’Acadèmia del Cinema Català i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, CCMA, amb la col·laboració de la productora Los Flanagan Films. Serà conduïda per Àngel Llàcer amb l’acompanyament de Manu Guix i una banda de músics i comentada en directe pels periodistes i crítics cinematogràfics Jaume FiguerasÀlex Gorina. Compta amb direcció d’Ainhoa Casado —que també ha dirigit ‘Buscant La Trinca’ (TV3), ‘Los mejores años de nuestra vida’ (TVE) i ‘Operación Triunfo’ (TELE 5) entre d’altres— , i guió de Ricard Ustrell, Josep Maria Bunyol i Oriol Rodríguez. Està previst que la gala tingui una durada de 130 minuts incloses dues pauses publicitàries de 4 minuts aproximadament. Durant tot el dia, els Serveis Informatius de TV3, el 3/24 i Catalunya Ràdio oferiran tota la informació destacada al voltant dels Premis Gaudí.

L'endemà, dilluns, a les 23.25, el 33 oferirà la reemissió de la gala dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català. El fotògraf oficial és en David Ruano acompanyat de Paco Amate, i distribuiran imatges de la gala als mitjans de comunicació que ho necessitin. 

El Sant Jordi Club de Montjuic es transformarà aquest diumenge en un auditori amb grades per acollir els 1.600 convidats i esdevenir un punt de trobada del sector cinematogràfic català amb representants de l’àmbit polític, cultura i social del país.

EL PROGRAMA ESPECIAL ‘LA NIT DELS GAUDÍ’

Per segon any consecutiu, les televisions locals viuran amb intensitat el lliurament dels premis del cinema català amb ‘La Nit dels Gaudí’, un programa especial en directe des del Sant Jordi Club que precedirà l’emissió de la gala. L’especial, produït per La Xarxa de Comunicació Local, arrencarà a les 20.00h per mostrar l’ambient d’arribada al recinte i recollir el testimoni en directe dels protagonistes que desfilaran per la catifa vermella, els nominats a les 22 categories dels Gaudí. Els periodistes Pere Puig (VOTV), Laura Contreras (Canal Terrassa) i Clara Tena (Canal Terres de l’Ebre) conduiran aquest bloc esquitxat d’entrevistes a actors i actrius, directors, productors, autoritats i responsables de l’Acadèmia del Cinema Català, així com de reportatges del making of de la gala.

La Nit dels Gaudí’ també inclourà l’estrena del documental ‘Vides de cine’, que glossarà la figura del Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter d’enguany, Ventura Pons. Una producció de La Xarxa de Comunicació Local en col·laboració amb ETV i TAC12 que repassa la trajectòria d’aquest prolífic director i també la situació del cinema català, a partir d’una conversa entre la directora de l’Acadèmia, Isona Passola, i el mateix cineasta. El documental també retrata la figura dels sis nous Membres d’Honor de l’Acadèmia: el crític, programador i director de cinema Antonio Llorens Sanchis; l’etalonador i fundador dels laboratoris Image Film Ramón Martos; el publicista i realitzador Josep Maria Aixalà; els dissenyadors de personatges d’animació, els germans Jordi i Carles Grangel; i l’actriu Rosa Novell. Aquests retrats exploren la relació professional que tots ells han mantingut amb el cinema a partir del seu testimoni directe o d’algun company d’ofici. 

UNA CADIRA BUIDA ALS GAUDÍ EN HOMENATGE AL DIRECTOR OLEG SENTSOV 

L’Acadèmia del Cinema Català ha reservat una cadira buida a la platea del Sant Jordi Club per recordar que el cineasta ucraïnès Oleg Sentsov està detingut a la presó de Moscou des del 10 de maig de 2014 per haver donat suport a les manifestacions europeistes de la plaça Maiden de Kiev. Roman pres a l’espera d’un judici que encara no s’ha celebrat, malgrat haver estat convocat i aplaçat varies vegades. Això significa que Sentsov porta onze mesos encarcerat sense haver estat jutjat. 

Tal com es va fer al Festival de San Sebastian i a la gala dels Premis del Cinema Europeu celebrada a Riga, a la gala dels Premis Gaudí també hi ha una cadira buida dedicada a Oleg Sentsov perquè el seu cas no s’oblidi.

L’Acadèmia del Cinema Català, juntament amb l’Acadèmia de Cinema Europeu i altres institucions, lluita perquè el cas d’Oleg Sentsov no sigui oblidat. És pot signar la petició d’alliberament a les autoritats russes en aquest enllaç.

HORARI DE LA GALA


L’horari que seguirà la gala és el següent:
19.30 - 21.15 · Photocall – Nominats, autoritats, patrocinadors
20.00 - 21.45 · Programa Pre-gala “La Nit dels Gaudí” (La Xarxa)
21.50 - 0.15 · Gala emesa per TV3
00.00 - 06.00 · Festa Post-gala “La Festa dels Gaudí “ a la Sala Luz de Gas

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat