Notícies

Gaudeix de les pel·lícules de producció catalana d’enguany des del teu sofà!

Filmin repassa els nominats i nominades als VII Premis Gaudí(veure post), on destaquen El Niño amb 15 nominacions i Stella Cadente amb 13, les quals estan disponibles al seu catàleg perquè les puguis gaudir ara mateix.

El Niño dirigida per Daniel Monzón, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón, i produïda per Ikiru Films S.L., Telecinco Cinema S.A.U., Vaca Films S.L., La Ferme! Productions, amb la participació de Mediaset España, Canal + i Canal Sur Televisión, està nominada a les categories de Millor pel·lícula en llengua no catalana, Daniel Monzón està nominat a Millor director i a Millor guionista juntament amb Jorge Guerricaechavarría, els actors Jesús Castro i Luis Tosar compateixen en la categoria de Millor protagonista masculí. Bárbara Lennie i Eduard Fernández estan nominats a Millor actor i actriu secundaris, respectivament.

A més de les anteriors, El Niño també esta nominat a les categories de: Millor direcció de producció (Edmon Roch i Toni Novella), Millor direcció artística (Antón Laguna), Millor muntatge (Roque Baños), Millor música original (Roque Baños), Millor fotografia (Carles Gusi), Millor so (Sergio Bürmann, Oriol Tarragó i Marc Orts) i Millors efectes especials/digitals (Guillermo Orbe, David Martí i Montse Ribé).

Stella Cadente dirigida per Lluís Miñarro, escrita per Sergi Belbel i Lluís Miñarro, i produïda per Eddie Saeta, amb la participació de Televisió de Catalunya competeix a Millor pel·lícula. El seu director Lluis Miñarro està nominat a Millor director i a Millor guionista juntament amb Sergi Belbel.

Bárbara Lennie està nominada a Millor protagonista femenina i Àlex Brendemühl a Millor protagonista masculí. A la categoria Millor actor secundari hi ha una doble nominació per Eduard Fernández i Sergi López. La pel·lícula també està nominada a: Millor direcció artística (Sebastián Vogler), Millor muntatge (Núria Esquerra), Millor fotografia (Jimmy Gimferrer), Millor vestuari (Mercè Paloma), Millor so (Dani Fontrodona, Alejandro Castillo i Ricard Casals), i Millor maquillatge i perruqueria (Igansi Ruix).

També podeu visionar a Filmin Hermosa Juventuddirigida per Jaime Rosales, escrita per Jaime Rosales i Enric Rufas, i produïda per Fresdeval Films S.L., Wanda Visión, amb la participació de Televisió de Catalunya, nominada a Millor pel·lícula en llengua no catalana. Jaime Rosales està nominat a Millor director i a Millor guionista juntament amb Enric Rufas. Ingrid García-Jonsson està nominada a Millor protagonista femenina i Pau Esteve Riba per Millor fotografia.

A més també pots visionar les quatre candidates que competeixen en la categoria a Millor Documental:

Bugarach, escrita i dirigida per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer, i produïda per Nanouk Films S.L., Filmtank, Televisió de Catalunya i TVE.

Els anys salvatges, escrita i dirigida per Ventura Durall , i produïda per Nanouk Films S.L, i Televisió de Catalunya.

Gabor, dirigida per Sebastián Alfie, escrita per Sebastián Alfie, Pedro Loeb i Albert Solé, i produïda per Minimal Films i Miralab.

I will be murdered (Demà moriré), escrita i dirigida per Justin Webster, i produïda per Justin Webster Productions S.L., Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i Canal +.

Per a més informació sobre Filim, feu ‘clic aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat