Notícies

Produccions catalanes nominades als Premios Goya 2015

Les coproduccions catalanes El Niño i Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo parteixen com a favorites amb 16 i 6 nominacions respectivament. La XXIX edició dels Premis Goya se celebrarà el 7 de febrer al Centre de Congressos Príncep Felip de l’Hotel Auditorium a Madrid. La gala serà presentada per Dani Rovira i serà retransmesa per TVE.

Les actrius Marian Álvarez i Blanca Suárez i el director Kike Maíllo han estat els encarregats d'anunciar les nominacions a la seu de l’Acadèmia de Cine Español a Madrid.

La isla mínima d’Alberto Rodríguez és la pel·lícula que acumula més nominacions amb un total de 17, Relatos salvajes dirigida per Damián Szifrón la segueix amb 9 desprès de la coproducció catalana El Niño

El Niño dirigida per Daniel Monzón, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón, i produïda per Ikiru Films S.L., Telecinco Cinema S.A.U., Vaca Films S.L., La Ferme! Productions, amb la participació de Mediaset España, Canal + i Canal Sur Televisión, està nominada a les categories de Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor guió original, Millor música original (Roque Baños), Millor cançó original (Niño sin miedo de David Santisteban, India Martínez i Riki Rivera), Millor direcció de producció (Edmon Roch i Toni Novella), Millor direcció de fotografia (Carles Gusi), Millor muntatge (Mapa Pastor), Millor direcció artística (Antón Laguna), Millor vestuari (Tatiana García), Millor maquillatge i perruqueria (David Martí, Noé Montes i Raquel Fidalgo), Millor so (Marc Orts, Oriol Tarragó i Sergio Bürmann) i als Millors efectes especials (Guillermo Orbe).

La Tropa de trapo en la selva del arco Iris dirigida per Àlex Colls (Abano Producións, Anera Films, La tropa de trapo, Raiz Produçoes, amb la participació de TVE) i Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo (Zeta Cinema, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal +) opten a guanyar el premi a Millor cinta d’animació. El film dirigit per Javier Fesser també opta als premis a Millor guió adaptat (Claro García, Cristóbal Ruiz i Javier Fesser), Cançó original (Morta y File de Rafael Arnau), Direcció de Producció (Julián Larrauri i Luis Fernández Lago), Direcció Artística (Víctor Monigote) i So (James Muñoz i Nicolás de Poulpiquet).

A la categoria de Millor interpretació femenina destaca l'actriu Maria León per Marsella, coproducció catalana dirigida per Belén Macías i produïda per Messidor Films juntament amb l’espanyola Tornasol Films i la col·laboració de TVE.

A Millor Interpretació femenina de repartiment competeixen Goya Toledo per Marsella i Bárbara Lennie per El Niño. Eduard Fernández opta al premi a Millor interpretació masculina de repartiment, també per El Niño.  

Competeix a Millor director novell, Carlos Marques-Marcet, director de 10.000 KM, de la qual també estan nominats David Verdaguer i Natalia Tena a Millor actor i actriu revelació. En aquestes últimes categories també hi competeixen Ingrid García-Jonsson per Hermosa juventud i Jesús Castro per El Niño.

En la categoria de Millor guió adaptat competeix el film de Maria Ripoll, Rastres de sàndal, escrit per Anna Soler-Pont. Finalment, a la categoria a Millor pel·lícula iberoamericana trobem La distancia más larga dirigida per Claudia Pinto Emperador, una coproducció catalana de la mà de Castro Producciones Cinematogràficas i la veneçolana Sin Rodeos Films C.A. amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Finalment, d’entre els curtmetratges nominats trobem les produccions catalanes Cafè para llevar escrit i dirigit per Patricia Font, i produït per Escac Films a la categoria de ficció, i  El domador de peixos dirigit per Roger Gómez i Dani Resines, i produït per Elcangrejo a la de curt documental.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat