Notícies

L’Acadèmic i membre d’Honor, Josep Maria Queraltó, rep el Premi Cineinforme a la Promoció Cinematogràfica

El 16 de desembre la revista Cineinforme va fer entrega dels seus premis anuals que enguany celebren la dissetena edició. L’acadèmic d’Honor, Josep Maria Queraltó va ser un dels guardonats.

El Cine Palafox de Madrid és des de fa cinc anys l’escenari que reuneix els grans noms empresarials lligats a l’exhibició cinematogràfica així com els presidents de les associacions gremials i també als alts representats de la política cinematogràfica per al lliurament dels Premis Cineinforme.

El guardó de Cineinforme a la Promoció de l’Exhibició va ser entregat pel director de la revista, Antonio Carballo, a Josep Maria Queraltó, un dels més destacats col·leccionistes de material de cine a nivell europeu i que recentment ha rebut el Premi Segundo de Chomón de l’Academia de Cine Español.

Josep Maria Queraltó ha dedicat més de 40 anys de la seva vida a reunir 20.000 peces relacionades amb la tècnica cinematogràfica. Els seus coneixements adquirits de manera autodidacte durant la seva joventut, sobre l’electricitat i la mecànica, el van permetre convertir-se en un especialista en aquesta matèria i posar-ho així al servei de l’empresa que ell mateix va fundar el 1974 – Suministros Kelonik.

Queraltó, qui “considera les peces que col·lecciona el patrimoni històric de la humanitat i eina d’educació per a les generacions futures”, va dirigir unes paraules en un breu però molt sentit discurs a totes les autoritats presents on va demanar la necessitat de sumar esforços per construir un Museu del Cine, pel qual ell mateix va oferir la seva col·lecció.  

Els premis reconeixen el mèrit de les persones, empreses i pel·lícules que han aportat a l’exhibició espanyola al llarg de l’any. Des de fa cinc anys, els premis compten amb el patrocini de la Federació de Cines de España (FECE).

Altres premiats de la nit van ser: Ocho apellidos vascos d'Emilio Martínez-Lazaró com a Pel·lícula espanyola més taquillera; El amanecer del planeta de los simios de Matt Reeves com a pel·lícula estrangera més taquillera; i Golem Distribution va rebre el Premi a Distribuidora de l'any.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat