Notícies

El Festival Márgenes aterra a Barcelona

Per primer cop, el festival inclou, a més de les projeccions online, presentacions presencials a set seus entre Espanya i Amèrica Llatina, Barcelona entre elles.

En la seva quarta edició, Márgenes online, que se celebra des del 4 fins al 31 de desembre, continua apostant per aquelles pel·lícules espanyoles sense estrena comercial o sense accés a una distribució normalitzada, que a més, presentin un compromís formal i ètic amb el cine i la societat.

Dins la Secció Oficial trobem la producció catalana Àfrica 815 dirigida per la cordovesa establerta a Barcelona, Pilar Monsell, on la directora reflexiona sobre vivències familiars. El film narra els anys quan el seu pare realitza el servei militar al Sàhara, després del fracàs del seu projecte familiar i l’acceptació de la seva orientació sexual. Així África 815 rememora aquest paradís perdut on el pare de Monsell sempre va voler tornar.

La pel·lícula va participar al DocLisoba 2014 i al Festival de Cinema Europeu de Sevilla. Per veure el tràiler, fes ‘clic aquí.

Per veure la resta de produccions de la Secció Oficial, feu ‘clic’ aquí

Totes les produccions competeixen per aconseguir els premis del Jurat, format per Elena Oroz, Félix Piñuela Martín i Juan Cavestany, a Millor pel·lícula o Menció especial. També al Premi Camira que atorga el Jurat Camira, format enguany per Florencia Varela, Clara Martínez Malagelada i Luisa Fernanda González.

Com cada any, totes les pel·lícules de la Secció Oficial es poden veure en streaming a la pàgina web del festival del 4 al 31 de desembre de forma totalment gratuïta. Com a novetat de la quarta edició, seus presencials, com la de Barcelona als Cinemes Zumzeig també projectaran totes les pel·lícules candidates, concretament del 6 al 12 de desembre. Per consultar tota la programació, feu ‘clic’ aquí

Per a més informació sobre el festival aquí us deixem l’enllaç al seu web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat