Notícies

Ventura Pons gran homenatjat del Festival Rec

Autors consagrats i nous talents del cinema es troben a Tarragona, que torna a ser una ciutat de pel·lícula del 3 al 8 de desembre. L’objectiu principal del festival torna a ser descobrir nous talents, tal i com diu el seu director Xavier Garcia Puerto: “És un festival de referència per als nous creadors”.

Ventura Pons, gran protagonista de la secció My First Time

Ventura Pons serà enguany un dels protagonistes del catorzè Festival Internacional de Cinema Rec de Tarragona al dedicar-li la segona edició de la secció My First Time (La meva primera vegada), destinada a recuperar les primeres produccions de directors ja consagrats.

Ventura Pons serà el principal convidat a la inauguració del festival el dijous 4 a les 22:00h a l'Antiga Audiència. Durant l'acte es projectarà la seva primera pel·lícula: Ocaña, retrat intermitent (1978), rodada a la Barcelona post franquista.

L’edició més internacional

Enguany s'han programat més d'una vintena de pel·lícules procedents de quatre continents i moltes de les quals arriben a Tarragona avalades amb premis a Venècia, Berlín i Cannes, entre d'altres.

Hi haurà projeccions i hi haurà debat: l'Antiga Audiència apagarà els llums per projectar “els millors debuts cinematogràfics internacionals”; i els encendrà “per escoltar les reflexions i vivències dels seus autors i altres experts en la matèria”.

La secció principal continua sent Òpera Prima, amb deu pel·lícules a competició i quatre projeccions fora de concurs. A la cartellera també s'hi sumen cinc pel·lícules del projecte europeu sobre la caiguda del mur de Berlín, que es podran veure al Caixafòrum; i sis propostes d'autors de Tarragona. D'altra banda, l'apartat My First Time Cult es reserva per retratar cineastes de referència de la mà de creadors contemporanis.

En sessions a porta tancada, els creadors seleccionats es trobaran amb experts “que els ajudaran a completar l'obra i suggerir camins per a la seva difusió i circulació internacional en una indústria contínuament canviant”, segons Garcia Puerto. Aquesta novetat es complementa amb les habituals visites dels convidats del festival a la Universitat Rovira i Virgili i la jornada professional, que en aquesta ocasió se centrarà a donar idees i recursos per desenvolupar projectes audiovisuals.

Per a més informació sobre el festival feu ‘clic’ aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat